A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Megszólalt a vonat elé ugró 11 éves gyürei kislány - videó

Gyürei kislány, Vanda, vonat elé ugró 11 éves gyerek
Vágólapra másolva!
Nem kértek bocsánatot a zaklatói attól a gyürei kislánytól, aki miattuk öngyilkosságot kísérelt meg. A 11 éves Vanda szeptember utolsó hétvégéjén sétálni indult az őt nevelő nagyszülei házából. A közeli vasúti pályához sietett, majd a vonat elé lépett. A kislány életveszélyesen megsérült, de azóta már felépült - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 11 éves kislány egy kukoricásban elbújva várta meg a szerelvény érkezését, majd elé ugrott. A vonatvezetőnek esélye sem volt elkerülnie a gázolást.

A gyereket mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Erősen roncsolódott a lába és a koponyája,

ám a kéthavi kórházi kezelésnek köszönhetően végül felépült.

A Bors karácsony után ismét meglátogatta a családot. Az idős korában is autók szerelésével foglalkozó nagyapa éppen az udvaron dolgozott, hogy az unokájának mindent megadhasson, a nagyanya, Zsuzsanna pedig a konyhában tevékenykedett. Vanda a lapnak mesélte el, hogy van most.

– mondta, és hozzátette: már jó a kedve, és a téli szünetet is igyekszik kellőképpen kiélvezni. Főleg játékkal, de természetesen a tanulmányait sem hanyagolja el. A barátaival az interneten tartja a kapcsolatot.

A kérdésre, hogy vajon miért hozta meg szomorú döntését a borzalmak napján, beletörődötten, de már megkönnyebbülten válaszolt: „sulis dolgok miatt”.

Arra a kérdésre, miért bántották a társai az iskolában azt mondta:

Haragszik rájuk, és hozzátette, a faluban ugyan találkozhat a zaklatóival, de nincs számukra mondanivalója. A nagymamának viszont van:

Vanda a Bors kérdésére elmondta: a bántalmazói máig nem kértek tőle bocsánatot, igaz, a nagyszülei néhány hete átíratták a kisvárdai iskolába. Ott jobban érzi magát, és máris talált új barátokat. A balesete, és a kórházi kezelési olykor az eszébe jut.

– mondta a kislány, aki könnyen lehet, hogy nekik köszönhetően találta meg jövőbeli hivatását. A kérdésre, hogy mi szeretne majd lenni, úgy válaszolt: „Lehet, hogy ápolónő. Nagyon tetszett, amit a kórházban láttam, és a saját bőrömön is megtapasztaltam. Ha felnőtt leszek, én is szeretnék másokon segíteni”.

„Már Istennek hála túl vagyunk a nehezén, de soha nem fogom elfelejteni azt a látványt, amiben részem volt. A szeretett unokám ott feküdt a kórházi ágyon magatehetetlenül, és nem sokáig nem tudtam, hogy mi lesz vele. Ettől borzalmasabb nem létezik!” - jegyezte meg Zsuzsanna, és hozzátette: a gyereknek januárban CT-vizsgálatra kell mennie, hogy ellenőrizzék a gyógyulását.

„Régebben viselt szemüveget, amit elhagyhatott. A gázolás közben olyan erejű ütés érte a fejét, ami a látására is hatással volt, ezért úgy tűnik, most újra szemüveget kell majd használnia” – mondta a nagymama.

Zsuzsanna boldog, hogy Vanda nagy valószínűséggel teljesen felépül, de szomorú, mert lehet, hogy elveszíti a gyerek felett gyakorolt felügyeleti jogát. Annak idején a kislány szüleit nem tartották alkalmasnak a gyereknevelésre, ezért már újszülöttként elvették tőlük.

A kisbaba először nevelőszülőkhöz került, de a nagyszülők kijárták, hogy ők gondoskodhassanak róla.

– csuklott el a nagymama hangja. Vanda korábban egyáltalán nem szeretett volna az anyjával élni, de mára ez megváltozott.

„Nyolcan vagyunk testvérek, és örülnék, ha mindennap láthatnám őket. Főleg miattuk szeretnék anyuhoz költözni” – jegyezte meg a kislány. Időközben csatlakozott a beszélgetéshez a nagyapa is.

„Rendszeresen kísérgettem Vandát az iskolába, de volt, hogy megengedtük neki, hogy egyedül jöjjön haza. Az öngyilkossági kísérlet óta jobban féltjük, mint valaha, és sehova sem engedjük el egyedül. Velünk van igazán biztonságban” - mondta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!