David Pressman, Biden embere antiszemitát vendégel meg

David Pressman, Gyöngyösi Márton
Vágólapra másolva!
David Pressman, Biden embere világossá tette, hogy nem érdekelt az Orbán-kormánnyal való együttműködésben, most pedig a pészahot arra használta fel, hogy meghívjon otthonába egy olyan Orbán-ellenes főszereplőt, akinek az antiszemitizmusa sokkal rosszabb, mint amivel Orbánt valaha (egyébként hamisan) vádolták - minderről a European Conservative írt. 
Vágólapra másolva!

A Biden-adminisztráció különös örömét leli abban, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökre rágalmakat szór, és kifejezetten azt állítja, hogy antiszemita érzelmeket táplál és támogat. A tények azonban egyszerűen nem támasztják alá ezt az állítást, és ami még aggasztóbb, az amerikai kormánytisztviselők cselekedetei arra utalnak, hogy hajlandóak összejátszani elismert antiszemitákkal, hogy előmozdítsák az Orbán-ellenes fellépést - olvasható a European Conservative oldalán Gavin M. Wax és Nathan E. Berger írásában.

Arról is írnak, hogy David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete hetente többször is leszólja Orbánt és kormányát. A Twitteren például a magyar tisztviselők által betiltott rendezvénysorozatra utalva álságosan elítélte "azokat, akik a nácikat dicsőítik [és] Budapesten felvonulnak". A Pressman által idézett napon csak a szélsőbaloldal uszított erőszakra - tették hozzá.

Nagyon kemény kritikát kapott Pressman húzása Forrás: twitter

Most, hogy Magyarország kitart Svédország NATO-csatlakozásával szemben, Pressman fokozta a játékot.

De kik is voltak ezek az emberek, és valóban azért hívta meg őket, hogy "elgondolkodjanak a szabadság jelentéséről"? Ott volt az antiszemita nézeteiről ismert Gyöngyösi Márton is.

Pressman céljai világosak, de azoknak az amerikaiaknak, akiknek jogos aggodalmaik vannak az antiszemitizmussal kapcsolatban, fel kellene tenniük a kérdést: vajon az ő erőfeszítései segítik vagy ártanak az antiszemitizmus legyőzése ügyének? - olvasható a cikkben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről