Varga Judit: Nyilvánvalóvá vált, hogy magyar kéz mozgatja a szálakat Brüsszelben

VARGA Judit
Brüsszel, 2022. szeptember 20. Varga Judit igazságügyi miniszter nyilatkozik a sajtó képviselőinek az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek találkozója előtt Brüsszelben 2022. szeptember 20-án. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
"Nyilvánvalóvá vált, hogy magyar kéz mozgatja a szálakat Brüsszelben és a saját hazájuknak ártva, a háttérből próbálják egyesek megakadályozni a Bizottsággal való megállapodás teljesülését. Ennek érdekében cikkeket iratnak, félrevezető, titokzatos nyilatkozatokat tesznek, próbálják összezavarni mind a magyar, mind az európai közvéleményt." - írja Varga Judit legújabb bejegyzésében a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Szeretném még egyszer nagyon határozottan leszögezni: a magyar kormány által a kondicionalitási eljárásban tavaly augusztusban tett vállalásokat Magyarország ezidáig maradéktalanul végrehajtotta.

Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz az igazságügyi csomag esetében is a Bizottsággal, nem látunk olyan nyitott politikai kérdéseket, amelyek még fennállnának.

Varga Judit igazságügyi miniszter. Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Ennek ellenére úgy látszik, hogy Brüsszelben is dolgoznak olyan Hegedűs hadnagyok, akik többre tartják a guruló dollárokat és a nemzetközi NGO-k elvárásait, mint a pedagógusok béremelését vagy a kisvállalkozók támogatását.

A magyar érdekek ellen törnek mert nem tetszik nekik, hogy a Kormány folyamatosan és maradéktalanul teljesíti a Bizottsággal való megállapodás keretében született mérföldköveket és azon dolgozik, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat." - áll az igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!