Gulyás Gergely: A kormány hozzájárulna a dollárbaloldalról szóló jelentés megismeréséhez

kormányinfó, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, sajtótájékoztató, Miniszterelnöki Kabinetiroda, 2023. 06. 22.
Vágólapra másolva!
A kormány várja az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának kezdeményezését a dollárbaloldal külföldi kampányfinanszírozásáról szóló nemzetbiztonsági jelentés nyilvánosságra hozatalára. Ha az erről szóló levél megérkezik, a kabinet támogatja a titkosság feloldását - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Vágólapra másolva!

Csak napok kérdése a jelentés feloldása

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva közölte, a kabinet tárgyalt a jelentésről. Aki azt ismeri, annak nem lehet kétséges, hogy

- közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely ezenfelül még hozzátette, a jelentésben vannak olyan új és meglepő részletek eddig kellő hangsúlyt nem kapott szereplőkről is, amelyeket érdemes lenne megismernie a közvéleménynek, valamint elmondta,

nincs olyan demokratikus ország a világon, ahol megengedett, hogy külföldről támogassanak politikai pártokat. Ilyen nagyságrendben pedig ez végképp példátlan.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón válaszolt a Mediaworksnek a dollárbaloldalól szóló kérdéseire is Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Gulyás Gergely a Mediaworks Hírcentrum kérdésére továbbá még elmondta,

miután nem egy hosszú anyagról van szó, így hetek vagy inkább csak napok kérdése lehet a dollárbaloldalról szóló jelentés feloldása.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mediaworksnek ezenfelül elmondta, hogy a szóban forgó baloldali pártoknak a kapott támogatásért való vállalásai nem derülnek ki a szövegből, ugyanakkor részletes kimutatásokat tartalmaz az érintett szervezetekről és donorjaikról, illetve arról is, hogy mikor és mennyi pénzt kaptak támogatóiktól a baloldali pártok.

- közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

(a dollárbaloldali jelentéssel kapcsolatos miniszteri válasz 1:03:10-nél érhető el)

Durva részletek derülhetnek ki a dollárbaloldalról

Ahogyan erről az Origo is beszámolt, szerdán folytatódott a dollárbaloldal ügyének tárgyalása a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén.

A bizottság munkájával kapcsolatban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook-bejegyzést is közzétett, amelyben leírta: "Új nevek, új adatok, és olyan új tények váltak ismertté, melyek segítenek jobban megérteni, a dollárbaloldal kulcsfigurái hogyan szervezték meg a pénz útját, miként gazdagodtak a néhány külföldi "mikroadományozó" milliárdjaiból, és hogyan készítették elő a külföldi beavatkozási kísérletet a magyar választásokba 2022 elején."

- írja bejegyzésében Kocsis Máté.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!