Kisgyermekük mellett próbálta kivégezni férjét egy nő

Vágólapra másolva!
Megkéselte alvó férjét egy egykori katona Budapesten. Zoltán a csodával határos módon túlélte a támadást, és most a Borsnak adott exkluzív interjúban mesélte el a megrázó részleteket.
Vágólapra másolva!

Zoltán nyakán a tavaly júliusi támadás után még mindig ott éktelenkedik a több centiméteres heg.

A vele történekről csupán azért tud beszámolni, mert a felesége nem egy-két centiméterrel arrébb szúrta meg.

Ennyin múlt, hogy a nő nem vágta át az ütőereket és így áldozata életben maradt.

A férfi szerint az is csak a szerencsén múlt, hogy Ildikó nem végzett a gyerekekkel is.

Zoltánnak két házasságából négy gyermeke született. Az első házasságából származó két nagyobb gyermek hónapokkal a brutális támadás előtt költözött az apjuk új családjához, kistestvérük az édesanyjával maradt.

Zoltán második felesége, Ildikó azonban finoman szólva nem díjazta, hogy két nagyobb gyerek került a családba, hiszen ő csak a közös gyermeküket, a most hároméves Vikit akarta nevelni.

– emlékezett vissza Zoltán, aki már bánja, hogy új esélyt adott a feleségének.

"Tavaly július 13-án már lefekvéshez készülődtünk. Az esténk békésen telt. Nem volt előjele az órákkal később bekövetkező támadásnak. Igaz, reggel még Ildikó tett egy furcsa megjegyzést: arra kérte az idősebb lányomat, hogy majd vigye be hozzá a börtönbe Vikit"

– mondta a Borsnak a megtámadott férj.

A férfi a gyermekei miatt kérte, hogy arcát takarják ki. Forrás: Bánkúti Sándor / Bors

Hajnali öt órakor a család nagy része mélyen aludt. A kis Viktória a házaspár szobájában, a szülők franciaágya mellé tolt fekhelyén szintén aludt. Ildikó viszont felébredt, kiment a konyhába, majd magához vett egy hegyes kést.

Ezt követően odalépett a férjéhez, hogy álmában végezzen vele.

– idézte fel a történteket Zoltán.

A családapa Eszter lánya nevét kiabálva megkérte a gyermekét, hogy hívja gyorsan a rendőrséget. Az egyenruhások perceken belül a helyszínre értek. Mikor Ildikót számon kérték, a nő beismerte, hogy valóban megpróbálta a férjét megölni, sőt hozzátette: sajnálja, hogy ez nem sikerült, bánja, hogy Zoltán nem halt meg.

A rendőrök a konyhában egy törölközővel bekötötték Zoltán sebét, majd a férfit átadták a kiérkező mentősöknek, akik közölték: nincs idő arra, hogy megvárják a rendőrségi szemlebizottságot, mert

a sérülés olyan súlyos, hogy Zoltánt azonnali műtétre kórházba kell szállítani.

Tekintettel arra, hogy Ildikó a közös gyermek megszületése előtt hadnagyi rendfokozatú katona volt és a gyes ideje alatt nem szerelt le, az ügyében katonai bíróság hoz majd döntést.

A katonai ügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja, egyben indítványozza, hogy a diagnosztizált mentális betegségekben szenvedő nőt - mivel tette elkövetésekor nem volt beszámítható - mentsék fel és rendeljék el a kényszergyógykezelését. Ildikót most az IMEI-ben kezelik és megfigyelik, sorsáról a katonai bíróság dönt majd.

A családapa szerint a felesége indítékai nyilvánvalóak:

"Mivel nem tudta megakadályozni, hogy a nagyobb gyerekeim hozzánk költözzenek, úgy látta jónak, ha engem büntet meg."

"A történtek után arról beszéltünk a nagyobb gyerekekkel, hogy óriási szerencsénkre Eszter aznap éjjel rosszul aludt, így gyorsan észrevette, mi történik. Könnyen lehet, hogy ha Ildikónak sikerül velem végeznie, a gyerekeim következtek volna" – szögezte le Zoltán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!