A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Estébe nyúlóan egyeztetett Orbán Viktor a belügyminiszterrel a gyermekvédelemről

ORBÁN Viktor; PINTÉR Sándor
Budapest, 2023. február 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog a Karmelita kolostorban, ahol oktatási kérdésekről, elsősorban a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről egyeztetett a kormányfő Pintér Sándorral és a kormány több tagjával, illetve államtitkárával. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Oktatási kérdésekről, elsősorban a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken több órán keresztül Pintér Sándor belügyminiszterrel és a kormány több tagjával illetve államtitkárával a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Közösségi oldalán a kormányfő azt írta: az óbudai iskolában történtek szülőként megrázták és felháborították.
Vágólapra másolva!

Reggeli rádióinterjújában a kormányfő azt mondta: az óbudai iskolában történtek miatt a belügyminisztertől a nap folyamán "nagyon világos választ" vár arra, "hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre". Hozzátette, "csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket a genderideológiával szemben", ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, "és itt az államnak kötelessége van".

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

- jelentette ki reggel Orbán Viktor.

A közösségi oldalán este pedig arról írt a kormányfő, hogy az óbudai iskolában történtek szülőként mélyen megrázták és felháborították. "Politikusként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Ezért ma délután egyeztettem Pintér Sándor belügyminiszterrel. Gyermekeink védelme az első és legfontosabb!" - fogalmazott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!