A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
09:00VívásAnna Marton-Katherine Paredes
HUNPusztai Liza
11:15VívásLiza Pusztai-Michela Battiston
HUNSzűcs Luca
11:15VívásMartina Criscio-Luca Szucs
HUNKovács Richárd
12:20ÖkölvívásHarrison Garside-Richard Kovacs
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Hatalmas tűz volt egy zalaegerszegi társasházban - húsz embernek kellett menekülnie

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Hatalmas tűz volt egy társasházban Zalaegerszegen, a Holub József utcában. A lángok egy földszinti lakásban csaptak fel, ahonnan a tűz átterjedt az emeletre és a tetőtérre, ami teljes terjedelmében lángolt. Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek.
Vágólapra másolva!

A katasztrófavédelem közlése szerint a lángok a három lépcsőházból álló zalaegerszegi társasház egyik földszinti lakásában csaptak fel nem sokkal öt óra előtt, majd a homlokzaton keresztül átterjedtek a tetőre, ami teljes terjedelmében égett.

Az oltást a zalaegerszegi, a pacsai, a körmendi, a lenti hivatásos, a kemendollári önkéntes tűzoltók végezték,

akik a Zala vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett és egy zalaegerszegi vízszállító segítségével dolgoztak.

Az egységek három víz- és két létrasugárral, egy vízágyúval oltották a tüzet, egy sugárral pedig az egyik tűzfalat védték, hogy a lángok ne terjedjenek tovább.

A tűzoltók a rendőrséggel együttműködve összesen

húsz főt menekítettek ki az épületből.

A jelentős nagyságú területen égő lángokat hét óra körül sikerült elfojtani, de az utómunkálatok és a tető bontása miatt tovább tart a védekezés.

A két társasházban összesen 16 lakást érintett a tűz és a füst - egy lakás teljesen kiégett -, egy harmadik társasház lakásait pedig az oltás miatti víz érte el.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy az önkormányzat kinyittatta a páterdombi városrész közösségi házát, ahol a kiköltöztetett lakóknak ideiglenesen helyet biztosítanak.

A 16 lakásban összesen 49-en élnek, közülük egy házaspár kért segítséget, őket egy apartmanban szállásolták el, a többi lakó családtagoknál, rokonoknál tölti az éjszakát.

A polgármester jelezte: a kárfelmérést követően az önkormányzat - a biztosító kárkifizetését szükség szerint kiegészítve - segít a házak helyreállításában.

Az MTI helyszíni információi szerint a tüzet vélhetően egy elektromos töltő okozta.

A címlapi kép illusztráció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!