Juhász Péter az adót nem fizeti be időben, de jut pénze videókra és hirdetésekre

Juhászpéter Juhász Péter
A Jobbik tüntetése a Fidesz székháza előtt Budapesten 2017. december 15-én. Középen Juhász Péter
Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Juhász Péter az ellenzék jelöltjeként indul az V. kerületi polgármester-választáson. Rendkívül aktív a közösségi oldalakon, évek óta drága videókat készít YouTube-ra és Facebookra egyaránt. Sőt, azokat milliókért meg is hirdeti a Facebookon és a YouTube-on. Azt viszont senki sem tudja, hogy pontosan miből fizeti a többszörösen megbukott politikus az életmódját és politikai tevékenységét, hiszen cégeiben vagyoni részesedés lefoglalása van folyamatban és tavalyig hatalmas tőketartozása is volt a KözösÜgyünkben. A néhány nappal ezelőtt közzétett 2023-as beszámolóból kiderült, hogy valamiből kifizette a 132 milliós tőketartozást, viszont a rejtélyes adományozó már jóval szűkmarkúbb volt, mint 2022-ben.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt arról lehetett olvasni a sajtóban, hogy jelentős adótartozással vágott bele a kampányába Juhász, és a politikus adószáma is lekerült a köztartozásmentes listáról. A vállalkozásaiban pedig lefoglalták a vagyoni részesedését, írja a Tűzfalcsoport. 

A Magyar Nemzet cikke a Macskafogó Kft-t emlegeti, de Juhász másik, korábban dedikáltan politikával foglalkozó cége, a KözösÜgyünk Kft. sem mutat fényesebb működést.

Ráadásul végignézve az Opten cégfigyelőben a cég negatív eseményeit, azt látjuk, hogy a cégben 2022 óta 11 darab végrehajtás volt foganatosítva, vélhetően szintén adótartozásai miatt.

A legutolsó vagyoni részesedés lefoglalásának foganatosítása 2024. május 24-én történt.

 

A cég pénzügyei általánosan nincsenek rendben, mert bár a 2021-es  - 105 millió forintos eredményt, sikerült 2022-re – 41 millióra javítania, de 

brutális tőketartozást hordozott a KözösÜgyünk, így a cégfigyelő szerint 601 százalékos az eladósodottsága.

Ezt úgy érte el Juhász cége, hogy közben Egyéb bevételként 262 millió forintot kapott rejtélyes adományozóktól. Vagyis közel 300 millió forintot szórt el a gyűlölködő videóira – és másra - csak 2023-ban Juhász. 2023-ban már jóval kevesebb volt az Egyéb bevétel, hiszen a beszámoló szerint csak 405 ezer forinthoz jutott a cég.

 

Ami érdekes, hogy a cég hatalmas, 132 millió forintos tőketartozása viszont teljesen megszűnt 2023-ban, tehát valaki, valamiből kifizette azt.

 

A másik cégben sem jobb a helyzet

Megnézve Juhász másik működő cégében, a Macskafogó Kft-ben sem jobb a helyzet, hiszen a Magyar Nemzet által említett vagyoni részesedés lefoglalásán kívül korábban végelszámolás is volt a céggel szemben folyamatban.

 

Az egyéb személyi szolgáltatás főtevékenységgel foglalkozó cégnek továbbra sem látszik, hogy lenne érdemi árbevétele, csak egy minimális tartozást sikerült összeszedniük az évek alatt.

 

Drága videók és milliós hirdetések

Hogy Juhász mégis miből fizeti a kampányát, és a számos videójának készítését, azt senki nem tudja, de az biztos, hogy újra készülnek tartalmak a YouTube-csatornájára.

A Facebookon pedig csak az elmúlt 10 napban 9 videót készített.

Ráadásul Juhász hirdetni is szokott, az idei Facebook-videóinak hirdetésére 1,2 millió forintot költött el, hiába a veszteséges cégek, és az adótartozás.

Apropó eladósodott cég. Juhász a KözösÜgyünk Kft-vel is elköltött közel 2 millió forintot hirdetésre a Facebook hirdetéstára szerint.

 

Amerikai baloldali hátszél

Hogy Juhásznak miből volt pénze erre, az nem derült ki. Viszont az biztos, hogy Juhász is erőteljes amerikai baloldalhoz köthető kapcsolatokkal rendelkezik. Ezt mutatja az a tény, hogy a Nemzeti Információs Központ jelentésében a KözösÜgyünk Nonprofit Kft. is szerepelt, mint olyan cég, amelyik az amerikai pénzek jelentős részét bezsebelő Datadattal tranzakcióban lévő szervezet.

 

De, ha Juhász aktuális tevékenységét nézzük, akkor észrevehetjük, hogy ő is az Action Network nevű, amerikai demokrata körökhöz kapcsolódó petíciós és adománygyűjtő oldalt használja, ahogy a Korányi Dávid-féle Action forDemocracy, a Szikra Mozgalom, a 99 Mozgalom, a Tanítanék vagy épp a DK.

Ezenfelül Juhász adatkezelési tájékoztatójából kiderül az is, hogy ugyanúgy adatkezelője a dollárbaloldal botrányból híressé váló Datadat OÜ és a Magyar Péter mozgalmának, a Talpra Magyarok honlapjának adatkezelőjeként elhíresült Estratos és Lundadonate.org.

Ráadásul egy komment tanúsága szerint nem kizárt, hogy már személyesen is egyeztettek Magyarral.

 

A Magyar Nemzet korábbi cikkéből kiderült, hogy az EstratosDigital GmbH – korábbi nevén DatAdat GmbH – egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a DatAdat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről