Vágólapra másolva!
Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén - emelte ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében, amelyben beszámolt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott szerdai telefonos megbeszélésükről.
Vágólapra másolva!

Hosszú és tartalmas beszélgetést folytattam Magyarország miniszterelnökével

 - jelentette ki az ukrán államfő. Azt írta, hogy meghívta a magyar kormányfőt a jövő hónapban Svájcban rendezendő békecsúcs-találkozóra. Az ukrán elnök elmondta, hogy fontos számukra Magyarország álláspontja a békéhez való közeledésről és a közös regionális biztonságról. Kiemelte, hogy Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés fejlesztésében Magyarországgal. 

A megbeszélés során a két ország vezetői egyeztették a további lépéseket annak érdekében, hogy "a kétoldalú kérdések teljes körét kölcsönösen előnyös feltételek mellett rendezzék".

Beszéltünk Ukrajna EU-integrációjáról is. Meggyőződésem, hogy Ukrajna gyors csatlakozása az Európai Unióhoz mindkettőnk államának hasznára válik

 - hangsúlyozta az ukrán elnök.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy azt korábban megírtuk, az európaiak többsége békepárti, és nem akar katonákat küldeni Ukrajnába. Az európai parlamenti és az önkormányzati választás létfontosságú, mert háborúról vagy békéről kell dönteni. Békepárti vezetők kellenek az országok élére, és békepárti politikusok kellenek Brüsszelbe.