Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Kiderült, mikor fizeti vissza az Apple a magyaroktól levont pénzt

Vágólapra másolva!
Szerdán az Apple sok jogosulatlan kártyás tranzakciót indított az ügyfelei felé Magyarországon, sok ember számlájáról tűnt el pénz teljesen indokolatlanul. Az eddigi információk szerint egy technikai hiba okozta az Apple-Pay-botrányt. Mostanra kiderült, hogy mikor kaphatják vissza a pénzüket az emberek.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank oldalán frissítették a tájékoztatást azzal kapcsolatban, hogy az Apple egy hiba miatt tévesen pénzt vont le a magyar felhasználók számlájáról. Leírják, hogy az Apple alkalmazásboltjánál történt technikai hiba miatt az elmúlt napokban több indokolatlan terhelés történt magyar ügyfelek számláin. 

Az OTP Bank és az Apple közötti egyeztetések alapján várható, hogy az Apple napokon belül központilag visszatéríti a hibás terhelési tételeket

– írják az oldalon. 

Ez azért fontos, mert ebből kiderül, hogy az embereknek semmit sem kell majd tenniük azért, hogy visszaszerezzék a pénzüket, és az is kiderült, hogy ez napokon belül meg fog történni – írja a Portfolio

Fotó: AFP

Ahogy az Origo beszámolt róla, az Apple Pay tömegesen károsította meg az ügyfeleit azzal, hogy olyan összegeket vont le az emberek kártyáiról, aminek nem volt alapja. Az általunk idézett Világgazdaság munkatársától kétszer is, először 399, majd 9490 forintot. Mint kiderült, mások is hasonlóképpen jártak. 

Az ügyfelektől különböző összegeket vontak le, volt olyan „akitől kétszer 990, majd még egyszer 1990 forintot vett le a rendszer, míg másnak egyszer 2390, majd 2990 forinttal terhelték a bankkártyáját”.

Volt olyan is akitől 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, mire a bankja letiltotta a kártyáját.

Az OTP szerint nem a bankoknál, hanem az Apple-nél van a probléma, és már több száz felháborodott ember kereste fel őket. Elmondásuk szerint több bankkártya-kibocsátó kártyáival több banknál tömeges, indokolatlan terhelések történtek. Szakembereik a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtették.

A károsultak között van az egyik ismert magyar író is, tőle az Unicrediten keresztül vontak le 22 ezer forintot. De az Erste bank, az MBH, Raiffeisen bank, a CIB bank és a Revolut ügyfeleinél is történtek hasonlók esetek. A pénzintézetek nagy erőkkel vizsgálják a problémát.

A Revolut közleményben reagált a problémára, amelyben azt írták, hogy 

az elmúlt 48 órában több magyarországi bankhoz is érkeztek indokolatlan kártyaterhelések egy külső szolgáltató, az Apple technikai problémája miatt. A magyarországi iparági szinten azonosított működési zavar a Revolut ügyfeleinek egy korlátozott részét is érintette.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről