A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mától már a MÁV alkalmazásában is lehet buszjegyet venni

Vágólapra másolva!
A Volánbusz járataira szóló menetjegyek már nemcsak a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem kedvezménnyel - a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban is megvásárolhatók.
Vágólapra másolva!

A Volánbusz járataira szóló menetjegyek - a busztársaság saját jegyértékesítési hálózatán kívül - már nemcsak a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem - 5 százalékos kedvezménnyel - a MÁV appban és az ELVIRÁ-ban is megvásárolhatók

 - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel. 

A MÁV-appban vagy a jegy.mav.hu oldalon megváltott jegyek csak a helyközi-távolsági autóbuszjáratokra érvényesek. 

Azok átszállással történő utazásra is megválthatók, amennyiben több autóbuszjárattal lehet csak megközelíteni az úti célt. 

A jegyet elővételben ebben az esetben is a teljes szakaszra meg lehet vásárolni az applikációban vagy az interneten keresztül, mivel a buszjegyek adott útvonalra és járatokra szólnak, és a rajtuk szereplő érvényességi időn belül használhatók fel.

busz,jegy,app
Fotó: Shutterstock/csikiphoto

Hamarosan helyjegy vásárlásra is lehetőség lesz az autóbuszjáratokra az applikációban és a jegy.mav.hu oldalon. A helyfoglalással igénybe vehető autóbuszjáratok a nyár folyamán kerülnek be a közös értékesítési rendszerbe. 

Az új jegyértékesítési mód igénybevételéhez a MÁV applikáció frissítése szükséges.

Nemrég arról írtunk, ezrek vették igénybe a MÁV-VOLÁN járatokon az ingyenes utazást, illetve ismét megvásárolható a Dunakanyar napijegy. Arról is beszámoltunk, hogy évente több mint 100 millió forint kárt okoznak a rongálók MÁV-Volán-csoport járműveiben. A jegyvizsgálók, az autóbusz-vezetők, a mozdonyvezetők, a HÉV járművezetők és a rendészek is közfeladatot ellátó személyek, ha valaki rájuk támad, az bűncselekményt követ el és súlyos büntetésre, akár börtönbüntetésre is számíthat a MÁV Zrt. szombati közleménye szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!