Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

El akarják hallgattatni a békepárti hangokat

Orbán, Viktor, OrbánViktor, Robert, Fico, RobertFico,
Fotó: MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/ Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Robert Fico elleni merénylet, vagy a békemenetről szóló tudósítások felfüggesztése is azt mutatja, a békepárti erőket próbálják elhallgattatni.
Vágólapra másolva!

Aki azt állítja, hogy nincs közvetlen háborús veszély, becsapja az embereket – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.

A kormányfő beszélt arról is, hogy 

a békepárti erőket próbálják elhallgattatni, példaként a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletet, a békemenetről szóló internetes tudósítások felfüggesztését, valamint a Fidesz–KDNP háborúellenes plakátjainak „megtámadását” említette.

Orbán Viktor azt az európai döntést is kifogásolta, hogy a tagállamok nem fogadhatnak orosz adásokat. A magyar emberek és az unió többi országának polgárai el vannak zárva attól a lehetőségtől, hogy megnézzék az ukrán és az orosz híreket, aztán döntsenek arról, hogy szerintük hol lehet az igazság – mutatott rá.

A szlovák miniszterelnök a minap nyilatkozott először az ellene történt merényletkísérlet óta - írja a Magyar Nemzet. A közösségi oldalán közzétett videójában arról is beszélt, hogy „éppen az ukrajnai konfliktus az, ami az EU-ban és a NATO-ban tovább erősítette, szó szerint szentesítette az egyetlen helyes vélemény fogalmát, miszerint az ukrajnai háborúnak bármi áron tovább kell folytatódnia ahhoz, hogy meggyengítse Oroszországot”.

Mint mondta, 

Aki nem azonosul ezzel az egyetlen kötelező véleménnyel, azt azonnal orosz ügynöknek bélyegzik, nemzetközileg politikailag marginalizálódik. Kegyetlen kijelentés, de az EU-ban megszűnt az eltérő véleményhez való jog.

„A jelenlegi ellenzék, amelyet inspirált a nagy demokráciáknak az előző három évben föléje emelt védő keze, (a tavalyi parlamenti választások után) folytatta a kormány elleni támadásokat” – mutatott rá Robert Fico, hozzátéve: tavaly ősz óta ismét senki sem tart tükröt sem Brüsszelből, sem a NATO-ból az ellenzéknek látva annak agresszivitását. 

Az ellenzéknek ez a gyűlölete és agresszivitása, amelyet a véleményformáló média, a külföldről finanszírozott kormányzaton kívüli szervezetek (NGO-k) fedeztek és toleráltak, és amelyre, sajnos, semmilyen nemzetközi szervezet sem reagált, tavasszal a kormánykoalíciós államfőjelölt sikerét követően csúcsosodott ki 

– fogalmazott. Robert Fico azt is megjegyezte „a különböző vélemények kell, hogy minden értelmes demokratikus verseny elemi alapjai legyenek. Az ajánlat nem lehet az ellenfél ok nélküli bebörtönzése vagy rosszindulatú megölése. Az ellenzéknek el kell gondolkodnia ezen”. 

Mint mondta:

Ha minden a mostani módon folytatódik, akkor a május 15-i borzalom, amelyet gyakorlatilag élőben is láthattak, nem ér véget, és több áldozat lesz. Ebben egy pillanatig sem kételkedem.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről