Filmbe illő emberrablás Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy budapesti férfi azért rabolta el az ismerősét, mert az tartozott neki. Elvette a telefonját és bezárta egy szobába. Azzal fenyegette, hogy levágja az ujjait, valamint a térdébe teker egy dugóhúzót.
Vágólapra másolva!

A budapesti és a szentendrei férfi ismerősök voltak, amikor 2023-ban a férfi egy villanyszerelőt ajánlott az ismerősének, aki a szentendrei otthonát akarta felújítani. Tavaly decemberben a férfi el is ment egy villanyszerelővel a házhoz, hogy a szakember felmérje a munkát, addig az ismerős elment megvenni a szükséges anyagokat, azonban ezekre nem volt pénze. Mivel a szüleitől sem kapott pénzt, ezért nem vett semmit. A házba csak később ment vissza, addigra a villanyszerelő elment, csak a férfi volt ott. 

A férfi ekkor elmondta neki, hogy tartozik neki 47 ezer forinttal, amit ki kellett fizetnie a villanyszerelőnek a felmérésért. 

Az ismerős elmondta neki, hogy nincs pénze és nem tud fizetni, mire a férfi azzal fenyegette, hogy ha nem adja vissza a pénzt, akkor levágja négy ujját.

 Azért, hogy ezt bizonyítsa, egy kést is elővett. Mivel az ismerős ezek után sem tudott pénzt szerezni, a férfi arra kényszerítette, hogy menjen vele a budapesti otthonába. Ott elvette a telefonját, majd bezárta az egyik szobába. Azt mondta neki, hogy ha nem fizet, akkor felelni fog. 

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció 
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

Másnap kiengedte az ismerőst a szobából és újra megfenyegette, hogy megveri, ha nem fizet. Elővett egy dugóhúzót és azt mondta, hogy azt fogja beletekerni a térdébe. Hozzátette, hogy már 100 ezer forintot akar. 

Miután visszakapta a telefonját, az ismerősnek sikerült 40 ezer forintot kérnie az apjától. A pénzért együtt mentek el a Flórián térre, az ismerős ekkor még nem tudott segítséget kérni az apjától. 

A férfi a pénzt átvétele után is arra kényszerítette a férfit, hogy menjen vissza vele az otthonába, majd azt mondta, hogy már 150 ezer forinttal tartozik. Azt követelte, hogy az ismerős vegyen neki egy telefont hitelre. Ehhez azonban az ismerősnek újra pénzt kellett kérnie a szüleitől. A férfi ekkor már nem őrizte olyan szorosan, ezért fel tudta hívni titokban az apját. Megbeszélték, hogy a következő találkozásnál az apa megszökteti. Ezek után az ismerős megint felhívta az apját, aki az előzőleg megbeszéltek szerint viselkedett. 

Később az ismerős újra találkozott az apjával, a férfi pedig csak távolról követte. Ezt kihasználva gyorsan beszállt az apja autójába, és a rendőrségre hajtottak feljelentést tenni. 

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt emelt vádat a férfi ellen. 

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi rengeteg pénzzel tartozott két férfinak, akik emiatt tavaly nyáron egy találkozót beszéltek meg vele egy parkolóban. Ott a férfit megfenyegették és kényszerítették, hogy üljön be a két erőszakos férfi autójába. Ezután egy házba vitték, ahol egy család lakott több kiskorú gyerekével. A garázsba vitték, ahol napokig láncon tartották fogva, miközben többször brutálisan megverték. 

Korábban egy bűnbanda egy 30-as éveiben járó üzletembert, Dylan Huangt rabolta el, aki éppen három nővel golfozott a hertsi Brocket Hallban, mikor öt ismeretlen férfi, akik a Kidnap Horror Banda tagjai, váratlanul megtámadták. A banda a férfit fegyverrel fenyegette, többször arcon ütötték, majd egy autóba kényszerítették. Az emberrablók azzal próbálták sakkban tartani az üzletembert, ha nem működik együtt velük, akkor megkéselik. 30 órával Dylan elrablása után a férfi kínzása hirtelen véget ért, ugyanis a banda Cobham közelében kidobta, majd az emberrablók megpróbáltak elmenekülni az országból. Később a banda egyik tagját, a 35 éves Tianfu Guot tavaly októberben elfogták, majd kihallgatták, ahol tagadta az emberrablást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről