Hatalmas Fidesz-mozgósítás: mindent elsöprő siker az Egymillió Találkozás Napja

Vágólapra másolva!
Óriási siker volt az Egymillió Találkozás Napja – elképesztően nagy volt az érdeklődés. Egymillió embert keresett fel személyesen a Fidesz ötvenezer aktivistája és rengeteg politikusa, és arra buzdították a szavazókat, hogy vasárnap menjenek el választani, és a békére – vagyis a Fideszre adják le voksukat. Az Egymillió Találkozás Napján Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, mert – ahogy június 5-én, a dabasi választókkal találkozva fogalmazott – a tét hatalmas: háború vagy béke.
Vágólapra másolva!

 

Menczer Tamás: Rendkívül erősek vagyunk, óriási a béketábor

"Ma reggel azt mondtam: ez egy fantasztikus nap lesz. Este ugyanezt mondom: fantasztikus napon vagyunk túl. Végrehajtottuk a legteljesebb mértékben, amit elterveztünk. Egymillió békepárti emberrel találkoztunk aktivistáink és politikus társaim segítségével. Volt egy célunk, és a célt teljesítettük" - mondta az Origónak Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az Egymillió Találkozás Napjának estéjén. 

menczertamás
Menczer Tamás.
Fotó: Origo / Polyák Attila

Köszönetet mondott minden aktivistának és politikusnak, aki részt vett ezen a rendkívüli eseményen. 

"Az Egymillió Találkozás Napja a valaha volt legnagyobb mozgósítás volt. Páratlan eseményen vagyunk túl. Soha nem volt még ilyen a magyar politikatörténetben, a kampányhajrákban." 

- tette hozzá. 

Két fontos tanulsága volt a napnak - mondta Menczer Tamás. 

"Az egyik: egészen világos, hogy a magyar emberek pontosan látják a vasárnapi választás tétjét. Ez teljesen nyilvánvaló. A magyar emberek tudják, hogy egy létfontosságú választás előtt állunk. Ilyen választás előtt még soha nem álltunk. Pontosan tudják azt is - ez kiderült a beszélgetésekből -, hogy aki elindul a háborúpárti úton, az soha többé nem tudja ezt a döntés kijavítani, nem tud ebből az utcából kijönni. Tudják azt is, hogy a háborúpártiak a gyengéket bedarálják - ismerik például a német példát, amikor sisakokat küldtek először Ukrajnába, most már a tankok küldésénél és a sorkatonaságnál tartanak. Összegezve: 

a magyar emberek világosan látják, hogy milyen tétje van a vasárnapi választásnak.

 "A másik tanulság: az is látható, hogy a békepártiak ereje rendkívül nagy.

Rendkívül erősek vagyunk, óriási a béketábor - ezt láthattuk a Békemeneten is, és ez a mai napon is világosan bebizonyosodott.

"Sokkal erősebbek vagyunk, mint az ellenfeleink - a háborúpártiak. Minden adott ahhoz, hogy holnap egy nagy győzelmet arassunk, de rendkívül fontos, hogy amikor a labda a gólvonalon gurul, az még nem gól. Azt be kell rúgni a kapuba. Ezért megbeszéltük mindenkivel - az egymillió emberrel -, és az elmúlt hetekben is folyamatosan erről beszéltünk, hogy vasárnap - június 9-én - mindenkinek ott kell lennie, a békére és a Fideszre kell szavazni, és ha győzünk, meg tudjuk védeni Magyarország békéjét, hiszen a tét: háború vagy béke."

Menczer Tamás azt is hozzátette, hogy 

eltökéltséget, elszántságot látott az emberek arcán.  

"Tudják, hogy óriási a tét, de tudják emellett azt is, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Mi dönthetünk a saját sorsunkról. Ki tudunk maradni ebből a háborús őrületből, ha támogatjuk Orbán Viktort, a békepárti  miniszterelnököt, és a Fidesz KDNP-t. Nagy a tét, de a saját kezünkben van a sorsunk - ez pedig eltökéltté teszi a békepártiakat. Nagyon jó volt látni az elszánt arcokat, jó volt találkozni az emberekkel. Tudjuk, hogy ott leszünk mindannyian, közösen sikeresek leszünk, és megvédjük az ország békéjét." -  mondta Menczer Tamás.  

Egymillióan a békéért

Szolnokon kezdte, majd Karcagon folytatta az Egymillió Találkozás Napjára szervezett kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor országjáró kampánykörútja, OrbánViktor, Karcag, 2024.06.08.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke telefonon beszél az Egymillió Találkozás Napjára szervezett kampánykörútjának karcagi állomásán 2024. június 8-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor azt mondta:

„Ma ott vagyunk minden faluban és minden városban, minden utcában és minden téren. Az egész országot mozgósítjuk.” 

Orbán Viktor országjáró kampánykörútja, OrbánViktor, Szolnok, 2024.06.08.
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az Egymillió Találkozás Napjára szervezett kampánykörútjának szolnoki állomásán 2024. június 8-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hozzátette: 

ez a legnagyobb kampányhajrá: egymillió találkozás egyetlen nap alatt.

 „Padlógáz, mert a tét hatalmas, és minden szavazat számít. Holnap pedig csak a béke, csak a Fidesz.”

Karcagon Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő és Szepesi Tibor polgármester fogadta Orbán Viktort, aki telefonon és személyesen is buzdította a karcagiakat a vasárnapi voksolásra. 

A miniszterelnök ellátogatott Debrecenbe is.

„Mondjuk el minél több embernek, hogy meg kell állítani ezt a háborús őrületet, szükség van a béke hangjára Európában” – írta Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében. 

"Szavazzunk a békére, szavazzunk a Fideszre!" - tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter, aki szintén részt vett a békepárti szavazók mozgósításában. 

„Soha még nem volt ekkora tétje az európai parlamenti választásnak, mint holnap, mert a háború és béke kérdésében fogunk dönteni”

 – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának listavezetője az Origónak adott interjújában az Egymillió Találkozás Napja kapcsán. 

Deutsch Tamás Erzsébetvárosban kereste fel az embereket.
Deutsch Tamás Erzsébetvárosban kereste fel az embereket.
Fotó: Deutsch Tamás/Facebook

Egyebek mellett azt is hozzátette: holnap a békepárti magyarok a Fidesz és a KDNP támogatásával olyan hangos békepárti üzenetet fogalmazhatnak meg, amit Brüsszelben is meg kell majd hallani.”

Varga Mihály pénzügyminiszter Óbudán mozgósított, azt írta közösségi oldalán: Hajrá Békásmegyer! Hajrá Óbuda! Hajrá Bús Balázs!

EgymillióTalálkozásNapja
Bús Balázs

"Az Egymillió Találkozás Napján is rengeteg III kerületivel beszélgettünk, akik változást szeretnének. Holnap Óbuda-Békásmegyer jövőjéről is döntünk. Legyünk ott mindannyian' - írta Bús Balázs a közösségi oldalán. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter több videót osztott meg a közösségi oldalán. 

"Minden hívás, minden találkozás számít! Volt, akit nem kellett meggyőzni a béke és a választás tétjének fontosságáról" 

- mondta. 

Egymillió találkozás! Kézfogás után telefonon keressük meg a szövetségeseinket! Holnap csak a béke, csak a Fidesz-KDNP! 

- írta Hollik István, a Fidesz parlamenti képviselője.

"Aki a Fideszre szavaz, a békére szavaz!" - mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese az Egymillió Találkozás Napján az Origónak adott interjúban azt  mondta: az emberek napról napra egyre eltökéltebben, elszántabbak, és a békére akarnak szavazni vasárnap. 

EgymillióTalálkozásNapja
Rétvári Bence

"A béke irányába kell fordítani Európa szerekét" - mondta Tuzson Bence a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az igazságügyi miniszter szerint az európai vezetők háborús lázban égnek, szinte háborús uszítást csinálnak az egész Európai Unióban, amelyet a választáson lehet megállítani.

Hende Csaba közvetlenül adta át Orbán Viktor miniszterelnök levelét a választóknak. "Csak a béke, csak a Fidesz" - írta közösségi oldalán. 

 

"Most vasárnap nemet kell mondanunk a háborúra, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire kell szavazni 

- mondta Szabó Tünde kormánybiztos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője az Origónak. Az Egymillió Találkozás Napja kapcsán elmondta: nyíregyházi országgyűlési képviselőként azt tapasztalja, hogy mivel a település nagyon közel van az ukrán-magyar határoz, 

"láthatóan minden embernek nagyon fontos, hogy a békét meg tudjuk tartani, különösen érzik az emberek, hogy ki kell maradnunk ebből a háborúból."

 

Egy rendkívül mozgalmas kampány vége felé járunk, a hét több napján telefonon és személyesen is felkerestük szavazóinak – írta V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos a közösségi oldalán.

Font Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke arról ír közösségi oldalán, hogy június 9-én mindenkinek el kell mennie szavazni a Fidesz EP-listájára. "

Ma ott vagyunk minden faluban és minden városban. Az egész országot mozgósítjuk. Nem engedhetjük, hogy a rutin legyőzzön minket, az esélyt győzelemre kell váltanunk, amihez minden szavazatra szükségünk van!" 

- írta. 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról írt: ma egymillió találkozás, hogy holnap győzzünk! 

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi listavezetője egy 96 éves szavazót is felhívott. Azt írta: 

"a mai az Egymillió Találkozás Napja, nem állunk le, mozgósítási rekordot döntünk. A hajrában vagyunk, kopogtatunk és telefonálunk, mert mindenkire szükség lesz, hogy vasárnap leváltsuk Karácsonyékat." 

A nap végén egy újabb bejegyzést tett közzé, amelyben ezt írta: 

"A mai nap az Egymillió Találkozás Napja volt, honlap pedig kitakarítjuk Karácsonyékat a Városházáról!"

Wintermantel Zsolt a Fidesz képviselőjelöltje is megosztott egy videót közösségi oldalán. Azt mondta: Európában béke kell, Újpesten pedig vissza kell állítani a fejlődést. 

 

Kiállunk Debrecen és hazánk békéjéért, biztonságáért, nekünk Magyarország az első 

írta Kósa Lajos országgyűlési képviselő a közösségi oldalán az Egymillió Találkozás Napján. Azt is hozzátette: Ma még mindent bele, teljes gőzzel előre, holnap pedig szavazzunk a békepárti Fidesz jelöltjeire!

Tegyünk meg mindent a győzelemért, mert a békénk múlik rajta! 

- írta Vitályos Eszter. A kormányszóvivő Szentendréről jelentkezett az Egymillió Találkozás Napján. 

"Iszonyú erősek vagyunk. Ezt ma, az Egymillió Találkozás Napján, és  holnap, a választáson is bizonyítani fogjuk"

 - üzente. 

Vitályos Eszter az Egymillió Találkozás Napján Szentendrén beszélgetett a választópolgárokkal.
Vitályos Eszter az Egymillió Találkozás Napján Szentendrén beszélgetett a választópolgárokkal.
Fotó: Vitályos Eszter Fb-oldala

Király Nóra, a Fidesz-KDNP újbudai polgármesterjelöltje az Egymillió Találkozás Napján videóban mondott köszönetet a több mint ötvenezer önkéntesnek, akik segítettek minden idők legnagyobb mozgósítását véghez vinni.  

Ágh Péter, Észak-Vas vármegye országgyűlési képviselője videós bejegyzésében látható, hogy lakásról-lakásra csenget és kopogtat, mindenkit arra buzdítva: „mutassuk meg mindenkinek, mekkora győzelem lesz. Béke-Biztonság-Fejlődés-Fidesz” – olvasható a bejegyzés végén. 

Egymillió találkozás – Orbán Viktor segítségével. Köszönjük” – írta Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a közösségi oldalán. 

Dézsi Csaba András győri polgármester is egy videóval jelentkezett, amely alá azt írta: 

„Győrben továbbra is a fejlődés mellett döntünk, a város vezetését ne bízza másra.” 

Kopogtatás, házalás, személyes felkeresés. Mindenkihez eljutunk vasárnapig” – írta Ovádi Péter.

Szathmáry Kristóf, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: ekkora mozgósítás még soha nem volt Magyarországon. 

„Egymillió emberrel találkozunk és beszélünk azért, hogy elmondjuk, létfontosságú választás előtt állunk." 

Csöbör Katalin, Miskolc országgyűlési képviselője interjút adott az Origónak, amelyben úgy fogalmazott: a választók tisztában vannak a választás tétjével, és tudják, hogy a békéhez, egy sok évszázados értékeit megőrizni kívánó Európához, valamint egy fejlődő Miskolchoz az ő szavazatuk is kell. 

EgymillióTalálkozásNapja
Dömötör Csaba

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán több bejegyzést tett közzé a nap folyamán. Egyik videójában azt mondta:

 „Hosszú kampány van mögöttünk, az eddigi legfontosabb európai parlamenti választás előttünk. Húzzuk meg az utolsó pár órát!” 

Egy korábbi bejegyzésében azt írta:

 a béke hangja a szavazófülkében lehet a leghangosabb. Óriási jelentősége van az utolsó pár napnak.”

Sára Botond, a VIII. kerület fideszes polgármester-jelöltje az Egymillió Találkozás Napja alkalmából számos családhoz ellátogatott a kerületben.

Ma, akit csak lehet, felkeresünk, hogy holnap győzzünk! A tét óriási, békét szeretnénk! - írta közösségi oldalára Erős Gábor Esztergom térségének országgyűlési képviselője.

Iszonyú erősek vagyunk! Mai célunk a mozgósítási világrekord! - idézte Orbán Viktor miniszterelnököt Facebook-posztjában Barcza Attila, Sopron térségének országgyűlési képviselője. 

Kőkeményen folytatjuk a mozgósítást, most itt vagyunk Sajószentpéteren, itt vannak a jelöltek velem és buzdítjuk az embereket, hogy a holnapi napon jöjjenek szavazni a polgármesterjelöltjeinkre és a képviselőjelöltjeinkre. Mindenkit el kell hozni szavazni, hogy a holnapi napot siker koronázza. Ezért csak a béke, csak a Fidesz-KDNP!

 - monda videójában Demeter Zoltán, a Fidesz országgyűlési képviselője. 

Ferenc Orsolya telefonon hívta fel a választókat, arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a Fideszé az egyetlen békepárti lista.

Gyopáros Alpár képviselő közösségi oldalán egy videót közölt, amelyben úgy fogalmazott: bízunk abban, hogy több békepárti képviselő lesz az Európai Parlamentben. 

Csak az egységes nemzet tud erős maradni, ma pedig erős nemzetekre van szükség Európában

 - mondta Potápi Árpád, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár szombaton a Tolna vármegyei Tevelen.

Kammerer Zoltán gödi polgármester a kampányhajrában meglátogatta Göd város díszpolgárát, Koncz Gábort is, aki Kammerer Zoltánra és a Fideszre szavaz majd.

KammererZoltán, KonczGábor
Kammerer Zoltán és Koncz Gábor

Csatlakozott az Egymillió Találkozás Napjához többek között Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Földi László országgyűlési képviselő, Herczeg Tamás Békés vármegyeri képviselő, Imre Zsolt, váci polgármesterjelölt, Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere, Hodálik Pál, Szarvas polgármesterjelöltje, Kontrát Károly, Veszprém megye 2. választókörzetének országgyűlési képviselője, Tállai András képviselő, Vigh László képviselő, Harrach Tamás, Budapest XIII. kerületének választókerületi elnöke, Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Kiss János képviselő, Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, és többek között Varga Gábor országgyűlési képviselő is. 

A Fidesz a közösségi oldalán azt írta: "Ez az Egymillió Találkozás Napja. Mindenhol ott vagyunk. Az egész országot  mozgósítjuk. Nincs még vége!" Egy videót is közzé tettek, amelyen a mai nap legcsodálatosabb pillanatait lehet látni. 

 

"Holnap minden szavazatra szükség lesz" - üzenték. 

 

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről