Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ismerősére gyújtotta a házat egy férfi Szegednél

Vágólapra másolva!
Egy férfi az ismerősével italozott egy Szeged környéki kistelepülésen, majd összevesztek egymással. A vita hevében megdobta az ismerőst egy kemény tárggyal, ami miatt az elájult. A férfi azt hitte, hogy meghalt, ezért rágyújtotta a házát. Az ismerős a tűzben halt meg.
Vágólapra másolva!

A férfi az ismerősével italozott annak otthonában. Összevesztek egymással, majd a férfi a vita hevében egy kemény tárggyal megdobta az ismerősét, aki emiatt elájult és a földre esett. Emiatt a férfi megijedt, azt hitte, hogy megölte az ismerősét. 

Úgy akarta leplezni a gyilkosságot, hogy felgyújtotta a házat. A tűzben az ismerős meghalt. 

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

A bíróság elsőfokon a férfit emberölés miatt életfogytiglani büntetésre ítélte, ahonnan 25 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Az ítélet ellen a férfi és az ügyvédje fellebbezett. 

Másodfokon a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint arányos volt az elsőfokú ítélet, ezért azt javasolja, hogy Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben a döntést - írja az Ügyészség.hu

Korábban megírtuk, hogy holtan találtak egy idős nőt Hajdúszoboszlón. A helyszínelés során kiderült, hogy a 87 éves asszonyt meggyilkolták. Az esettel kapcsolatban egy férfit fogtak el, kihallgatása folyamatban van.

Ahogyan az Origo is beszámolt, pár héttel ezelőtt egy férfi kegyetlenül meggyilkolta szüleit Újpesten. A szülők egy IV. kerületi társasházban éltek a Liszt Ferenc utcában. Az anya nyugdíjas volt, az apa pedig biztosítóként dolgozott. A szülők a 37 éves fiuknak idén vettek egy lakást az egyik közeli utcában, de ennek ellenére is, többször visszaköltözött a családjához, ugyanis a szülei aggódtak a fiú mentális betegsége, skizofréniája miatt.

A gyilkos fiút a szülei többször megpróbálták rávenni, hogy betegsége miatt fogadja el az orvosi segítséget, és szedje be rendesen a gyógyszereit. A férfiért a többi rokona is aggódott, amiért nem szedte a gyógyszereit. Az egyik szomszéd elmondta, hogy mindig is gyanús volt nekik, főként a furcsa szokási miatt. A férfi mindig gumikesztyűben vitte le a szemetet, majd ezután a kesztyűt a kuka tetejére dobta. A szomszédoknál pedig rendszeresen hagyott ajándékokat. Sőt, a lépcsőházban hagyott babakocsikba pezsgőt és óvszert rejtett el - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről