Rosszullét miatt okozott halálos balesetet egy férfi Vesztőnél

Vágólapra másolva!
Sopronból hazafelé tartott egy férfi, mikor vezetés közben rosszul lett. Ezért többször félre állt útközben, majd folytatta az útját. A férfi, mikor Vesztő közelébe ért ismét rosszul lett és koncetráni sem tudott, emiatt pedig halálos balesetet okozott, amiben egy nő és egy férfi a helyszínen szörnye halt.
Vágólapra másolva!

2022. szeptember 6-án délelőtt egy 37 éves dobozi férfi, Sopronból haza felé tartott, mikor vezetés közben többször is rosszul lett.

Verejtékezni kezdett, szédült, zsibbadt a lába és légszomja lett, emellett pedig a bal kezében nyomást érzett. A férfi a rosszullétek miatt megállt, majd rövid várakozás után folytatta az útját, úgy, hogy nem hívott orvost.

Az esti órákban ért Vesztő közelébe, ahol ismét rosszul lett, emiatt a 4223. és 4222. számú út kereszteződésében nem vette figyelembe az „Elsőbbségadás kötelező!” táblát. Ezért neki ütközött a védett úton haladó autónak.

A balesetben a vétlen autó sofőrje, egy 41 éves komádi férfinek, és a mellette utazó, 60 éves komádi nőnek olyan súlyos sérülései lettek, hogy helyszínen meghaltak.

 Sőt, a kocsi hátsó ülésén lévő utasoknak 8 napon túl gyógyülő súlyos sérülései lettek, és egyikük a baleset után életveszélyes állapotba került, de életét a gyors orvosi segítségnek köszönhetően sikerült megmenteni. Azonban a két sérült utasnak maradandó fogyatékossága lett.

A balesetben a dobozi férfinek is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései lettek.

Az ügyészség a bíróságnak azt javasolja, amennyiben a férfi beismerő vallomást tesz, ítéljék végrehajtandó fogházbüntetésre és határozott időre tiltsák el a vezetéstől is, valamint kötelezzék 1.900.000 forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

tűz,baleset
A kép illusztráció!
Fotó: Origo - Csudai Sándor

Korábban egy férfi Kecskeméten egy lopott autóval okozott halálos balesetet. 2022 júliusában egy fiatalkorú férfi Balmazújváros környékén egy kertészetben dolgozott, ahol a főnöke adott neki egy kisteherautót. A férfi július 22-én reggel 7 óra körül, engedély nélkül használta az autót és Balmazújváros egyik közútjára hajtott azzal. 

Az út szélén egy idős férfi biciklizett, az autóval egy irányba. A férfi ugyan időben észrevette a biciklist, azonban a figyelmetlensége és részben a napsütés miatt, fékezés nélkül utolérte a bicikliző időst, aki emiatt a teherautó jobb első részének csapódott.  Kiderül, a fiatal férfinak még jogosítványa sem volt.  A baleset során az idős férfi leesett a bicikliről és olyan súlyos sérülései lettek, hogy a helyszínen meghalt.  


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!