Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Főnöke lopott autójával okozott halálos balesetet egy férfi Balmazújvárosban

Vágólapra másolva!
Egy fiatal férfi munkahelyéről ellopta a főnöke egyik autóját, majd Balmazújvárosban száguldozott vele. Mikor az autóval utolért egy biciklist, a figyelmetlen sofőr fékezés nélkül elütötte az idős férfit, akinek olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy az a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

2022 júliusában egy fiatalkorú férfi Balmazújváros környékén egy kertészetben dolgozott, ahol a főnöke adott neki egy kisteherautót. A férfi július 22-én reggel 7 óra körül, engedély nélkül használta az autót és Balmazújváros egyik közútjára hajtott azzal. 

Az út szélén egy idős férfi biciklizett, az autóval egy irányba. A férfi ugyan időben észrevette a biciklist, azonban a figyelmetlensége és részben a napsütés miatt,

 fékezés nélkül utolérte a bicikliző időst, aki emiatt a teherautó jobb első részének csapódott. 

Kiderül, a fiatal férfinak még jogosítványa sem volt. 

A baleset során az idős férfi leesett a bicikliről és olyan súlyos sérülései lettek, hogy a helyszínen meghalt. 

Főnöke autójával okozott halálos baleset egy férfi Balmazújvárosban
Fotó:  Magyarország Ügyészsége 

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásával és az autó önkényes elvételével vádolta és arra tett indítványt, hogy a férfit a bíróság ítélje fiatalkorúak fogháza büntetésre, aminek a végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a fiatalkorú a próbaidő alatt pártfogó felügyelet mellett áll. Emellett az ügyészség arra is tett indítványt, hogy a férfit véglegesen tiltsák el a vezetéstől. 

Korábban Kecskeméten is megtörtént hasonló eset. A vád szerint a kecskeméti férfi 2023. augusztus 25-én kora reggel szürkületi látási viszonyok között közlekedett az autójával Kecskemét lakott területén, majd egy útkereszteződésben úgy kanyarodott balra, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező és egyenesen továbbhaladó, szabályosan közlekedő biciklisnek. Emiatt összeütköztek, a biciklis pedig az úttestre esett. A balesetet okozó sofőr azonban – bár észrevette az ütközést és az autója is összetört – nem állt meg, hanem továbbhajtott a helyszínről anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az úton fekvő, sérült férfinak. A kecskeméti nyomozók néhány órán belül azonosították a sofőrt, akiről azonban kiderült, hogy sosem szerzett jogosítványt. A baleset következtében a biciklis teste tele lett zúzódásokkal és horzsolásokkal, amelyek nyolc napon belül gyógyultak. 

Az ügyészség az autóst a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja, és ezért vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint a vezetéstől való eltiltás indítványozza.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről