Egész életére lebénult egy idős biciklis, miután egy figyelmetlen sofőr elgázolta, majd magára hagyta

Magára hagyta a balesetben súlyosan megsérült kerékpárost videó címlapi képe
Fotó: forás: Magyarország Ügyészsége
Vágólapra másolva!
A férfi nem adott elsőbbséget egy bicikliző idős nőnek egy kereszteződésben, és elütötte. Ezután magára hagyta a nyugdíjast,aki- mint kiderült- maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést szenvedett. A férfira felfüggesztett börtön várhat, és egy időre a vezetésről is lemondhat.
Vágólapra másolva!

A férfi 2022. július 1-én kora délután 

egy Kalocsánál lévő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a jobbról érkező, bicikliző idős nőnek, aki emiatt nekiütközött a kocsinak, és súlyosan megsérült. 

A baleset után a férfi megállt, de mivel látta, hogy az idős nő képes felkelni, segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Mint kiderült, az idős nő maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Az ügyészség a férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása, és segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat, és 

próbaidőre felfüggesztett börtön, illetve vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben.

A vádlott bűnösségéről a kecskeméti bíróság fog dönteni.

Néhány évvel ezelőtt Kecskeméten részegen és bódultan vezetett egy nő, meg is lett az eredménye: elütött asszonyt, aki a biciklijét maga mellett tolva, szabályosan kelt át a zebrán. A baleset során az áldozat elesett, elveszítette az eszméletét és súlyos, életveszélyes koponya-, illetve maradandó végtagsérüléseket szenvedett. A rendőri intézkedés után azonban a nő újra ivott, majd folytatta a vezetést és ismét balesetet okozott. Beleütközött az előtte haladó, kanyarodás miatt lassító autóba. Ez esetben senki nem sérült meg, de mindkét kocsi megrongálódott. Ugyanez a nő néhány nappal az eset előtt szalagkorlátnak ütközött, szintén ittas vezetés miatt.

Szintén Kecskemétnél okozott balesetet idén egy bedrogozott férfi. Egy kanyarban átsodródott a szemközti sávba, és összeütközött egy másik kocsival, melynek sofőrje súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.

Egy gödi asszony pedig nem vette észre az „Elsőbbségadás kötelező" táblát, ezért elütött és cserbenhagyott egy biciklist. Ezután kiszállt, és arrébb tette a megrongálódott biciklit, hogy szabaddá tegye az útját. Aztán anélkül  kiszállt és anélkül elhajtott, hogy segített volna az áldozatának, még mentőt sem hívott hozzá. A 45 éves, bonyhádi férfi végül súlyos nyak, fej és térdsérülésekkel került kórházba.

Szintén egész életére lebénult az a biciklis, akit egy figyelmetlen sofőr gázolt el Ácson. Mint kiderült: a kiszóródott aprópénzt próbálta összeszedni, ezért a vezetésre csak fél szemmel figyelt. Hasonlóképpen járt egy másik biciklis Bánknál, akit egy gyorshajtó sofőr ütött el, miközben vezetés során kisodródott az útról. A nő életveszélyesen megsérült, több csontja is tört, és sérülései miatt soha többé nem élhet teljes életet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről