Járóbottal leütöttek és kiraboltak egy férfit Kecskeméten

Vágólapra másolva!
Alig másfél óra alatt lecsaptak a rendőrök arra a férfira, aki egy bottal homlokon ütött egy padon alvó férfit, majd ellopta az értékeit.
Vágólapra másolva!

Egy 55 éves férfi hívta a rendőröket június 19-én kora délután azzal, hogy kirabolták. A férfi dél körül lefeküdt egy játszótér padjára, feje alá tette a hátizsákját és elaludt. Amikor felébredt, 

látta, hogy minden holmija a földön van, és egy egy idegen a saját szatyrába teszi azokat.

 A férfi próbálta visszaszerezni értékeit – többek között a pénzét, iratait és telefonját, ám 

az idegen férfi egy nála lévő kék bottal homlokon ütötte, majd a holmijaival együtt elmenekült.

Forrás: Police.hu

A helyszínre érkező rendőrök azonnal nyomozni kezdtek a közeli utcákban és üzletekben, végül 

egy biztonsági kamera felvételén meglátták a rablót, majd rövid időn belül elkapták, amikor az egyik közeli utcában sétált.

 Az 52 éves rablónál megtalálták az áldozat értékeit.

A rablással gyanúsított helyi férfit a kecskeméti rendőrök őrizetbe vették és javasolták a letartóztatását.

Néhány évvel ezelőtt egy fiatal hajdúböszörményi férfi is leütött és kirabolt egy férfit az utcán, majd azzal fenyegette, hogy megöli. Egy kaposvári férfi pedig alkalmi szexpartnerét ütötte le egy esernyővel, majd kifosztotta a lakását. Több értékes kerámiát, hangszórókat és ruhákat is magával vitt.

Egy kiskunhalasi férfi pedig egy kiskunmajsai bisztró kasszájából lopott 40 ezer forintot úgy, hogy előtte ököllel leütötte a pultost. Emellett egy telefont és szeszes italokat is zsákmányolt. A rendőrök azonban már másnap őrizetbe vették. 

Hasonló dolog történt Kiskunfélegyházán tavaly januárban: egy férfi az egyik kocsmában hátulról leütötte a pultost, aki épp zárni készült, majd elvitte a férfi zsebében lévő pénzt és a kasszában talált bevételt is. Mint kiderült, a tettes a kocsma egyik törzsvendége volt, és már előre eltervezte, hogy kirabolj a kasszát.

Egy férfi az egyik hotelben a szobájába csalta a portást azzal, hogy elromlott a vécé - amit egyébként ő maga tett tönkre - majd földre teperte, és ököllel úgy fejbe verte, hogy elvesztette az eszméletét, A férfi ezután kikötözte az ájult portást, megszerezte a kassza kulcsát, melyből 42 ezer forintot vett magához, ezután kimenekült a hotelből.

A férfiról kiderült, hogy igazi sorozatbűnöző: még ugyanezen az éjszakán, az egyik egri benzinkúton bepattant egy autóba, amelynek járt a motorja, és elhajtott vele. Az autóból pénzt és sportfelszerelést vitt magával, összesen 120.000 forint értékben. Ugyanez a férfi a saját anyját is meglopta, tőlle 300.000 forintnyi értéket vitt el.

Forrás: Police.hu

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről