Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök fél nyolc után a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége lesz.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül13 bejegyzés

Orbán Viktor miniszterelnök fél nyolc után a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége lesz. A kormányfő beszámol a legújabb kormányzati döntésekről. 

 

07:07
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Kormányfői interjú

Orbán Viktor miniszterelnök fél nyolc után a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége lesz. 

07:08
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Itt nézhetik élőben a beszélgetést

07:30
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Berlini tárgyalás

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral. 

 


 

07:31
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik

Hamarosan kezdődik a kormányfői interjú. 

07:33
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ezek lehetnek a legfőbb témák

A miniszterelnök beszámol a legfrissebb kormányzati döntésekről és értékeli az aktuális politikai helyzetet.

07:37
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Több fontos vezetővel találkozik Orbán Viktor

Orbán Vikor kormányfő a beszélgetés elején közölte, Olaf Scholz német kancelárral tárgyal pénteken. Hétfőn az olasz kormányfővel, míg szerdán a francia elnökkel tárgyal. Orbán Viktor elmondta, hogy a Mercedes újabb beruházást hoz létre Magyarországon, és több száz új munkahely jön létre. Az egész német ipar egy nagy átalakuláson megy át - tette hozzá. 

A magyaroknak lesz helye ebben a nagy átalakulásban, mivel a németek ezeket a fejlesztéseket Magyarországon hajtják végre, és ezt kell megerősíteni a kancellárral. 

A mindenkori német kancellárral meg kell erősíteni az együttműködést, és a német gazdasági fejlődésben részt kell vennie a magyaroknak - tette hozzá. 

07:40
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ez tragédia lenne Magyarország számára

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy tragédia lenne Magyarország számára, ha a bezárkózás lesz a központi irányelv Európában. A világgazdaság nyitottsága éppen ezért kulcskérdés számunkra - tette hozzá.  A kormányfő közölte, mi a világ számára gyártunk, ezért egy elzárkózó politika nem lenne jó. 

Németország is hasonló cipőben jár, és nekik is érdekük a nyitott viléggazdaság. 

A magyar uniós elnökség is téma lesz a találkozón - tette hozzá.  

07:43
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Az Európai Néppárt háborúpárti és migrációpárti

Orbán Viktor az informális uniós tanácskozásról azt mondta, ott a baloldali pártok bejelentették, hogy megállapodtak a fontos tisztségekről. Ez nem egy jótékonysági gálaest, itt hatalmi döntések születnek, és itt a legfőbb kérdés, hány szövetségesünk van - tette hozzá. 

Mi egy másfajta Európában gondolkozunk, mint az EPP és a baloldali pártok. 

Ők egy olyan programot képviselnek, ami nem jó Magyarországnak, mert ez egy háborúpárti koalíció - tette hozzá. Orbán Viktor rámutatott arra is, hogy korábban elgondolhatatlan volt, hogy Németország militarizálódik. Súlyos militarizálódás zajlik Németországban. 

Ennek a néppárti és baloldali koalíciónak a másik legfőbb programja, hogy migrációpártiak.

 

07:45
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Manfred Weber régi rosszakarója Magyarországnak

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a néppárti-baloldali koalíció a versenyképesség kérdésében az adóemelés oldalán áll. Ezek nem piacbarát erők - tette hozzá. Ezt hamarosan bejelentik, és ennek az élén Manfred Weber. Ő régi rosszakarója Magyarországnak. 

07:48
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Most mi következik?

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az európaiak egy része nem akar határozott jobboldali pártokra szavazni, de ennek ellenére nő a súlyuk. Mások a hagyományos kereszténydemokratákra akarnak szavazni, és miután begyűjtik a szavazókat, azután a baloldallal kötnek koalíciót - tette hozzá. Folyamatosan szervezkedik a jobboldal Brüsszelben, így indirekt lehet módon lehet befolyásolni a folyamatokat. Belgiumban és Franciaországban is megbuktak a kormányzó baloldali-liberális erők, de általános uniós fordulat nem történt. 

07:54
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: A minimális célt sikerült elérni

Orbán Viktor a NATO-val kötött megállapodásról azt mondta, hogy a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot. Nem akarnak közvetlen háborút, így az ukránokkal vívják meg a küzdelmet - tette hozzá. Egy ilyen konfliktus esetén korábban az elszigetelés volt a fontos, míg most nem ez a vélemény.

 A legfőbb kérdés most, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz-e, vagy nem.  

A nyugatiak ezt a háborút meg akarják nyerni, de Orbán szerint ez lehetetlen. Olyan magas árat kell ezért fizetni, ami nem éri meg - tette hozzá. 

Lassacskán fel fog nőni egymillió olyan gyermek, akinek nincsen édesapja, vagy munkaképtelen. 

Iszonyatos pusztítás van Keleten, és hosszú évtizedekig nem lehet felépíteni azt az életszínvonalat ott, amit mi megszoktunk. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarországon a legfőbb kérdésekben voltak népszavazások, így a migráció és a genderkérdésekben. Nem akarjuk feladni a saját gyermekeink szexuális neveléséhez fűződő jogokat - tette hozzá. A háborúról nem volt népszavazás, de az EP-választás erről szólt, és az emberek világosan elmondták, hogy nem akarnak részt venni a háborúban. 

Ha van elég támogatásunk, akkor meg tudom húzni a háborús vészféket, és a magyarok le tudnak szállni erről a vonatról. A minimális célt sikerült elérni, mert Magyarország nem vesz részt az ukrajnai NATO-misszióban. 

 

07:55
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Ezért fontos Trump sikere

A háborús vonatot csak Donald Trump megválasztása állíthatja meg - mondta a kormányfő. Semmilyen nyomást nem fog senki Magyarországra gyakorolni a NATÓ-ból, hogy lépjünk be az ukrán konflitkusba. 

Most Brüsszelből próbálnak minket benyomni a háborúba, és ezt a csatát is meg fogjuk nyerni. 

 

08:01
június 21, 2024
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Azokkal fizetettjük meg a bírságot, akik a háborún és a migráción keresik a legtöbbet

Amíg Manfred Weber vezeti a néppártot, addig csak színjáték, mit mondanak az egyes néppárti tagpártok. 

Weber legfőbb célja, hogy ártson Magyarországnak, mert mi akadályoztuk meg 5 éve a bizottsági elnöki posztját. 

Amíg Weber ott van, addig tuduk, hogy egy magyarellenes vezetője van a néppártnak - tette hozzá. Pont Weber közbejárására indult el a 7-es cikkely szerinti eljárás 2018-ban. Szoros összefüggés van a migrációs bírság és a magyar háborúellenes álláspont között. 

Már dolgozunk a megoldáson, hogy azokkal fizetessük meg a bírságot, akik a háborún és a migráción keresik a legtöbbet.   

Ennek a jogi keretei már megvannak, és ezt a weberi támadást ki fogjuk védeni – mondta Orbán Viktor. Egész Németország már nem olyan, mint 10 évvel ezelőtt. Ez egy színes, multikulturális világ, és a migránsok már nem vendégek, hanem állampolgárságot kapnak, és a németség részévé válnak, és ez egyre inkább az ő országuk lesz - tette hozzá. 2015-ben Magyarország hozott egy döntést, hogy ezt nem - ismertette a kormányfő. 

Ha a migrációs politikát egyszer elhibázzuk, akkor nem lehet javítani már, ezért mindig is azt tanácsoltam a magyaroknak, hogy ne engedjenek a migrációs nyomásnak.   

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről