Németország
ÉLŐ
Dánia

Rétvári Bence: A 80 milliárdos migrációs büntetés nyilvánvaló politikai nyomásgyakorlás Magyarországra

Vágólapra másolva!
Kétnapos tanácskozást tartott a Salzburg Forum keretében kilenc közép-európai ország belügyminisztériuma az ausztriai Laxenburgban, a legfontosabb téma az illegális bevándorlás volt, de szóba kerültek a fegyvercsempészettel és a kiberbűnözéssel kapcsolatos kérdések is - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Rétvári Bence - aki jelezte, hogy a tanácskozás második napján részt vett hat balkáni ország belügyi vezetője is - kijelentette: Magyarország számára a legfontosabb a külső határok megvédése. Hozzátette: 

Egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok. A határozott magyar és szerb határvédelmi fellépésnek érezhető hatása volt az illegális bevándorlás visszaszorításában.

Ausztria is visszajelezte - számolt be róla az államtitkár -, hogy az aktívabb szerb fellépés érezhetően csökkentette az Ausztriába érkező migránsok számát, ami ugyanakkor Horvátországban radikálisan megnőtt; kétszer annyi embercsempészt fogtak el, mert az illegális bevándorlók újat kerestek a jobban ellenőrzött szerbiai útvonal helyett.

Kétnapos tanácskozást tartott a Salzburg Forum keretében kilenc közép-európai ország Belügyminisztériuma az ausztriai 🇦🇹...

Posted by Rétvári Bence on Wednesday, June 26, 2024

Új jelenség a balkáni migrációs útvonalon, hogy a rivális embercsempészbandák elrabolják a konkurens bandák által csempészett migránsok csoportjait, és csak váltságdíjért cserébe engedik tovább. Ebből is látszik, hogy milyen kimagasló profitot fölöz le a szervezett alvilág a migrációból - mutatott rá a politikus.

Az illegális bevándorlás nem a szegények választása, mert illegálisan Európába érkezni sokkal többe kerül, mint legálisan - folytatta közleményében Rétvári Bence. 

Azok érkeznek illegálisan, akik illegálisan is akarnak az EU-ban tartózkodni.

Rétvári Bence felháborítónak nevezte, hogy az Európai Bíróság rekordmagas, 80 milliárd forintos bírságot szabott ki hazánkra. Pedig Magyarország nem tesz mást, csak betartja a határon a törvényeket és a nemzetközi szerződéseket - húzta alá.

Ez nyilvánvalóan politikai nyomásgyakorlás a migrációs és háborúellenes politikánk megváltoztatása érdekében. Nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a jogot az önvédelemhez, a külső határvédelem jogát! 

- szögezte le.

A migrációs paktum elfogadása hibás út, mert az illegális bevándorlók automatikus szétosztása migráns mágnesként hat - állapította meg. Az EU távolról nézve gyengének látszik, mert még a saját határait se tudja megvédeni, a saját jogszabályait se tudja betartatni - vélekedett.

A migráció területén nem a jogszabályok és a hatóságok diktálják az ütemet, hanem az embercsempészek 

- állapította meg, majd hozzátette: 

A brüsszeli vezetők kezéből kicsúszott az irányítás a migráció terén, ezt sürgősen vissza kellene szerezni, de erre szándék sem látszik sajnos.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről