Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Szijjártó Péter részvétét nyilvánította szlovák kollégájának az érsekújvári vasúti baleset kapcsán

Szijjártó Péter
Vágólapra másolva!
Részvétét nyilvánította a szlovákiai Érsekújvárnál (Nové Zámky) történt vasúti baleset kapcsán szlovák kollégájának pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Juraj Blanárnak küldött levelében a tárcavezető hangsúlyozta, hogy mély fájdalommal értesült a tragédiáról, amelyben egy vonat busszal ütközött, és amely több ember életét követelte, továbbá számosan megsérültek.

Az írta: 

Kérem, engedje meg, hogy kifejezzem Önnek szívből jövő részvétemet és őszinte együttérzésemet azokkal, akik elvesztették szeretteiket. Gondolataink és imáink az áldozatokkal és családjukkal vannak ezekben a nehéz időkben, és gyors felépülést kívánunk a sérülteknek.

Szlovákia déli részén csütörtökön egy Prágából Budapestre tartó gyorsvonat ütközött össze egy autóbusszal, a balesetnek szlovák hivatalos közlés szerint öt halálos áldozata van, öten pedig megsérültek.

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a szerencsétlenség egy Érsekújvárhoz (Nove Zamky) közeli vasúti átkelőnél történt, délután öt óra után.

Az érintett vonalon szünetel a vonatközlekedés, a helyszínre mentőautók és helikopterek érkeztek.

Az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták - nyilatkozott a szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Elmondta: a baleset következtében az autóbusz súlyosan károsodott, a vonat mozdonya pedig kigyulladt.

A szlovák vasúti társaság (ZSSK) közlése szerint a baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, amelyen több mint százan utaztak. 

A mozdony a cseh vasúttársaság (CD) tulajdonában volt, a szerelvény többi része pedig a ZSSK tulajdona, és ők biztosították a személyzetet is. Jelenleg már a sérüléseket nem szenvedett utasok segítése és a baleset következményeinek elhárítása zajlik.


A Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel közölte, hogy 

a jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket.

Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről