Ez tényleg vérlázító - ellopták a vértessomlói temető harangjának rézborítását

Vágólapra másolva!
Két férfi a vértessomlói temetőben dolgozott, mikor leszerelték az egyik harang rézborítását, majd egy ismerősüket megkérték, hogy adja el a rezet. Ezután az azért kapott pénzt egymás között szétosztották.
Vágólapra másolva!

Tavaly április 26-án két férfi a vértessomlói temetőben dolgozott segédmunkásként, mikor egyikük felfigyelt a lélekharang rézborítására. Ekkor szólt, a vele dolgozó barátjának, hogy segítsen neki lebontani a harang tetőszerkezetét.

A két férfi kézzel felfeszítette a harangtorony tetején lévő szegecseket, és a vörösréz lemezeket összehajtogatták.

A munkások a lopás után egyik ismerősüket megkérték arra, hogy vigye el a temetőből a lemezeket és segítsen azokat a fémhulladék telepen eladni.

A három férfi ezután közösen bepakolta a rezet az ismerősük autójába, aki másnap, a tatai fémhulladék telepen a saját nevét használva leadta a lemezeket.

 Az azokért kapott 73.720 forintot a tolvajok egymás között elosztották.

A lopás értéke azonban jóval nagyobb összegű volt, mint 73 ezer forint.

 Összesen 541.347 forintos kárt okozott a három férfi.

Ráadásul a lopással okozott kár nem térült meg, ugyanis a nyomozók által lefoglalt fémlemezek használhatatlanok voltak.

Az ügyészség mindhárom férfival szemben felfüggesztett börtönt javasol. Emellett pedig két férfival szemben pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.

A videón jól látható, ahogy az egyik férfi leadja a lemezeket a fémhulladék telepen. 

Korábban arról írtunk, hogy egy biharkeresztesi cég alkalmazottja volt egy férfi, akinek a munkaviszonya 2022 végén szűnt meg. Utolsó napján azonban nem adta le a munkáltatójától kapott tankolókártyát, mint később kiderült, nem a feledékenysége miatt. Nyolc hónapig igyekezett minél többször használni, végül összesen 4500 liter üzemanyagot vásárolt közel 2,7 millió forint értékben. A férfi részletes beismerő vallomást tett, csalás miatt indítottak eljárást ellene.

Egy nyugdíjas a bábolnai munkahelyén takarítóként dolgozott. Munkája során minden irodába, szobába beléphetett. Abba az irodába is, ahol a cég a bevételét tárolta egy lemezkazettában, amelyet nem zártak le, így könnyen elvihette belőle a pénzt, aki tudta, hol van. A gyanú szerint a 65 éves nő idén január és június között rendszeresen lopott a cég pénzéből. Alkalmanként több százezer forintot vett el a kasszából, fél év alatt összesen 23 millió forint kárt okozott. A pénzből kerti gépet, ruhákat, üdülést fizetett, bútorokat, elektronikai termékeket és sporteszközöket vásárolt, és a lakása felújítására is költött.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről