Tüntetés Budapesten a gyalázatos brüsszeli provokáció miatt - video

Bayer Zsolt, BayerZsolt, publicista, tüntetés, Európai Bizottság budapesti iroda előtt, Budapest, 2024. 06. 14.
Fotó: Fotó: Kurucz Árpád - Magyar Nemzet
Vágólapra másolva!
200 millió eurós átalányösszeget és azon felül további napi 1 millió eurós büntetést szabott ki az EU bírósága Magyarországra amiatt, mert nem engedi be a migránsokat. A döbbenetesen magas büntetéssel – szakértők egybecsengő véleménye szerint – Brüsszel példát akar statuálni. Az „ítélet” miatt péntek 18 órára Bayer Zsolt publicista tiltakozással egybekötött tüntetést szervezett az EU budapesti képviseletéhez. A tüntetésről az Origó rövid videót is készített, a cikk alján megmutatjuk.
Vágólapra másolva!
Bayer Zsolt, BayerZsolt, publicista, tüntetés, Európai Bizottság budapesti iroda előtt, Budapest, 2024. 06. 14.
 
Fotó: Fotó: Kurucz Árpád - Magyar Nemzet / Fotó: Kurucz Árpád - Magyar Nemzet

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, majd Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője beszélt. Majd ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője beszélt a brüsszeli kettős mércéről. 

Bayer Zsolt, aki a tüntetés szervezte, azt mondta, hogy lassan tényleg megérkezünk a Szovjetunióba. Régen azt harsogták, hogy nincs szó migránskvótáról, azt csak Orbán Viktor találta ki hergelésre. Azonban itt a kötelező kvóta. Ezután az ítéletből idézett, ahol azt írták, hogy az illegális migránsok be nem engedésével súlyosan sérül a szolidaritás és a felelősség elosztása és elve a tagállamok között. Mivel ez az uniós jog rendkívül erős megsértésének minősül, a bíróság Magyarországot 200 millió euróra és napi egymillió összegű kényszerítő bírság megfizetésére kötelezi.

Ez a kötelező kvóta, most azért kell fizetni napi egymillió eurót, mert a bíróság kimondta, hogy a kvótát megtagadtuk.

 

Bayer Zsolt szerint ha van európai közös felelősség és szolidaritás, akkor üzenjük, hogy holnap befogadunk három jegesmedvét, öt sarki rókát, négy rozmárt, öt sirály és öt csüllőt és egy beluga tartását is vállaljuk - mondta ironikusan. Pontosan ennyi szolidaritás hárul ránk a nyugat egykori gyarmattartásából, ellenben elvárjuk, hogy a nyugat vegye ki a részét a beluga eltartásában a szolidaritás és a felelősségvállalás jegyében - mondta.

Bayer Zsolt arról is beszélt, hogy az illegális migránsok elenyésző kisebbsége tekinthető valódi menekültnek, aki háború elől menekül, ők valóban jogosultak a befogadásra és az oltalomra. Erről a nemzetközi jog azt mondja, hogy a menekülő az első általa elért biztonságos országban jogosult menedékkérelem benyújtására, ez világos beszéd.

A tüntetésen nagyon sokan vannak, ott van kollégánk, Prokaj Dávid is, hamarosan videós tudósítást küld a tiltakozásról.

Mindenesetre, nézzük a hátteret:

Az EU bírósága példátlanul magas büntetést szabott ki Magyarországra azért, mert nem teljesítette az egyik ítéletet – 

nem fogad be migránsokat az országba. 

A büntetés mértéke döbbenetes és túlzó: 200 millió eurónyi átalányösszeg megfizetésén túl napi 1 millió eurót akarnak elvenni Magyarországtól. Az egyösszegű bírság átszámolva 80 milliárd forintot jelent, a kényszerítő bírság pedig napi 400 millió forintra rúg, 

vagyis óriási pénzről beszélhetünk. 

Az EU Bíróságának sajtóközleményében az olvasható indoklásként: Magyarország nem teljesítette a bíróságnak a befogadási feltételekről szóló irányelv és a visszatérési irányelv rendelkezéseinek megsértésével kapcsolatban 2020 decemberében hozott ítéletében foglaltakat. 

 

Lomnici: Gyalázatos jogsértés

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász gyalázatos jogsértésnek nevezte a brutális bírságot. A bíróságnak ugyanis – részletezte az Origo korábbi megkeresésére – minden esetben úgy kell meghatároznia a kényszerítő bírságot, hogy az egyrészt megfeleljen a körülményeknek, másrészt 

arányos legyen a megállapított kötelezettségszegéssel, valamint az érintett tagállam fizetési képességével.

Az alkotmányjogász szerint az Európai Bizottság kérelmén történő hetvenszeres túlterjeszkedés ennek a követelmények semmiképpen sem feleltethető meg, azaz, 

justizmordról van szó – vagyis gyalázatos a döntés.

Az EU globalista-balliberális vezetése mintegy 10 éve erőlteti azt a bevándorláspolitikát, amelynek hibás és káros volta Európa számos országában megmutatkozik, egyebek mellett a

 bűnözés és a vallásellenes (keresztényellenes) agresszió elharapódzásának formájában. 

Ezzel az EU-s elvárással és több tagállam által bevezetett káros gyakorlattal ellenkezően tevékenykednek a magyar nemzeti-konzervatív kormánypártok, és ez utóbbit támogatják a magyarok is, hiszen 

a Fidesz-KDNP európai szinten kimagasló győzelmet aratott a június 9-i európai parlamenti választásokon. 

A választáson összességében nagyot erősödtek a korlátok nélküli bevándorlás uniós szintű támogatását elutasító, jobboldali-szuverenista politikai erők is – 

Brüsszel tehát lépéskényszerbe került. 

Az alkotmányjogász szerint az ítélet számos részében megalapozatlan, illetve elfogadhatatlan, és felveti a hatáskörtúllépés, sőt, az önkényesség kérdését is.

 

Orbán Viktor: Ez elfogadhatatlan!

A döntés Orbán Viktor miniszterelnök szerint is felháborító és elfogadhatatlan. A Facebookon úgy fogalmazott: 

Nem engedünk a brüsszeli bürokraták pénzügyi zsarolásának! Megvédjük a határokat és megvédjük a magyar embereket!

 

Nem akarunk a terror árnyékában élni

A bíróság aránytalanul súlyos és kirívóan igazságtalan ítélete miatt Bayer Zsolt publicista péntek 18 órára tüntetést hirdetett az Európai Bizottság budapesti irodája elé, a Millenáris Parkhoz. Kapcsolódó bejegyzésében arról írt: 

az Európai Bíróság azért bünteti hazánkat, mert nem engedi be a migránsokat, nem hajlandó olyan állapotokat teremteni a határain belül, amilyen állapotok uralkodok ma a nyugati nagyvárosokban.

 „Magyarország nem hajlandó kiugró bűnözési statisztikák, állandó erőszak és állandó terrorfenyegetettség árnyékában élni” – fogalmazott.

Brüsszel gyalázatos provokációja miatt rengetegen tüntettek Budapesten

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről