A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ápolónőre támadt egy rab a szegedi Csillag börtönben

Vágólapra másolva!
Kedden reggel, a szegedi Csillag börtönben az egyik rabnak akarták beadni a gyógyszereit, amikor az rátámadt az ápolónőre és a körletfelügyelőre. A támadásban az ápolónő súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Az ápolónő és a körletfelügyelő azért mentek a letartóztatott fogvatartotthoz, hogy elvégezzék a gyógyszerellátását. 

Ekkor azonban a rab minden előzmény nélkül rájuk támadt, a nőt és a körletfelügyelőt is megütötte az arcán. 

A rabot ezek után testi kényszerrel megfékezték és megbilincselték a börtönőrök. 

Szegedi Fegyház és Börtön
Fotó: MTI/Németh György

A támadásban az ápolónőnek eltört az orra. A körletfelügyelő és a rab sem sérült meg. A Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka feljelentést tett a támadó ellen. 

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a közleményében az írja, hogy évente 20-30 olyan eset van, amikor a verbális agresszió mellett fizikailag is bántalmazzák a börtönőröket. 

Ahogy azt korábban megírtuk, tavaly egy rab megpróbálta megerőszakolni a szegedi Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén egy fogvatartott. Az adatok alapján előre kitervelte a szexuális célzatú támadást az emberölés miatt elítélt fogvatartott. Az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektumának egyik körletén, takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő kolléganő mögé került, és egy wc-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt, majd megpróbálta megerőszakolni. Az őrmester védekezett, miközben a kollégák észlelték a támadást, így a segítség gyorsan érkezett, és nem történt nagyobb baj.

Egy 30 éves férfi a sopronkőhidai börtönben ült pont egy éve. A zárkájában egyedül volt, amikor az öngyújtóval meggyújtotta az ágyon lévő szivacsmatracot. Ezután egész egyszerűen elkezdte nézni, ahogy a szivacs ég, majd mikor az kezdett erősödni bemenekült a zárkában lévő WC-be. Amikor a tűzjelző rendszer jelzett, a fegyőrök elkezdték keresni a tűz helyét, és kimenekítették a férfit a zárkából.

Egy gyöngyösi férfi az egyik balassagyarmati börtönben felgyújtotta a ruháját és az ágyneműjét, majd rátámadt a börtönőrökre, akik ki akarták menteni a zárkájából. A zárkájában az ágyára halmozta az ágyneműjét és a ruháit, és meggyújtotta azokat egy öngyújtóval. A tűz nagy lánggal kezdett égni, átterjedt a szivacsmatracra is. Közben kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd megfogott egy üvegdarabot, és a zárkaajtajában állva megfenyegette a felügyelőket. A tűz miatt 5 börtönőr sietett a zárkához, kinyitották az ajtót és az egyikük kiütötte a férfi kezéből az üveget. A többiek a földre teperték, de a rab tovább fenyegetőzött és megpróbált ellenállni.

Júliusban megszökött a dévai börtön egyik fogvatartottja a büntetés-végrehajtási intézményhez közeli külső munkapontról.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!