A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Deutsch Tamás: Az EP-ben csak a háborúpártiak kerülhetnek pozíciókba

Fotó: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis
Vágólapra másolva!
Brüsszelben tartotta az alakuló ülését a Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT), amely után Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott a Patrióták Európáért frakciót érő támadásokról. A képviselő szerint egy olyan politikai alkut kötött egymással az Európai Parlament kommunista, zöld, liberális, szociáldemokrata és néppárti frakciója, amely politikai alku semmibe veszi az írott európai jogszabályokat. Az EP-ben csak a háborúpártiak kerülhetnek pozíciókba.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlamentben megalakulnak a szakbizottságok, és azok elnökeit, illetve alelnökeit is kedden választják meg. A Magyar Nemzet arról ír, hogy össztűz zúdul a Patrióták Európáért frakció tagjaira az üléseken, erről beszélt Deutsch Tamás EP-képviselő Brüsszelben, a Költségvetési Ellenőrző Bizottság (CONT) alakuló ülése után. A Néppárt és a baloldal háborúpárti koalíció valójában magának osztja a tisztségeket.

 

A házszabály egyértelmű rendelkezése alapján, nem mellékesen a demokratikus szokásjog alapján is, az európai parlamenti frakciók számarányának megfelelően kell megválasztani ezeket a pozíciókat, egész pontosan az elnöki és alelnöki pozíciókból is valamennyi frakciónak annyi tisztség jut, amilyen arányt képviselnek az Európai Parlamentben. A mai napon azt tapasztaljuk, hogy a nyers és kendőzetlen hataloméhsége érvényesül, az Európai Parlament baloldali blokkjának. Egy olyan politikai alkut kötött egymással az Európai Parlament kommunista, zöld, liberális, szociáldemokrata és néppárti frakciója, amely politikai alku, semmibe veszi az írott európai jogszabályokat, olyan döntéseket hoznak eddig valamennyi megalakult európai parlamenti szakbizottságban, hogy a számarányunk szerint a Patrióták Európáért frakciónak járó elnöki és alelnöki tisztségekre sehol nem választják meg az általunk jelölt, egyébként kiválóan felkészült, pozíciótisztség betöltésére minden szempontból alkalmas jelölteket

– mondta, majd hozzátette: az külön szomorú, hogy ebben a politikai paktumra épülő hatalmi rablásban a Tisza Párt is aktívan részt vett, hiszen az Európai Parlament egyik szakbizottságában (egy igen komoly felelősséggel bíró szakbizottságban) a környezetvédelmi bizottságban, a Patrióták Európáért frakciónak járó szakbizottsági alelnöki tisztséget az Európai Néppárt úgy lopta el, úgy rabolta el, hogy ezt az alelnöki tisztséget a Tisza Párt egyik európai parlamenti képviselője tölti be. 

Ennyit tehát arról, hogy milyen mélységes elkötelezettsége is van a Tisza Pártnak az európai jogszabályok betartása iránt, illetve milyen mélységes elkötelezettsége is van a demokratikus alapelvek betartása iránt

– közölte Deutsch Tamás.

Kiemelte, hogy miután véget ér minden szakbizottság alakuló ülése, a Patrióták Európáért pártcsalád sajtótájékoztató keretén belül is kifejti az álláspontját. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!