Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Farkasokat fotóztak a Bükkben

Vágólapra másolva!
A WWF kamerákkal figyeli Észak-Magyarországon a nagyragadozókat. Pár napon belül kétszer is farkast lehetett látni a Bükkben.
Vágólapra másolva!

Néhány napja arról írtunk, hogy ismét farkast láttak Magyarországon. Az állat nem félt az autótól, és nem reagált a kiabálásra sem. A Mátraalmás és Galyatető közötti útszakaszon készült róla egy videó. Most a WWF egyik vadkamerája fényképezett farkast. 

2024 tavaszán több helyszínre helyeztünk ki vadkamerát az Egererdő Zrt. működési területén. A napokban az egyik kamera két farkast kapott lencsevégre

- kezdték a Facebookon közzétett bejegyzésükben. A természetvédelmi szervezet több helyen is végez megfigyeléseket, hogy többet megtudjanak a hazai nagyragadozók viselkedéséről. 

A tudásmegosztás és az ehhez hasonló együttműködés az érintettekkel kulcsfontosságú a nagyragadozókhoz köthető konfliktusok feltérképezésében és kezelésében

-tették hozzá, és a képet is megosztották követőikkel. 

Kikerült egy videó a Brasov.net című Facebook-oldalra, amelyen az látható, hogy egy farkas egy kerékpáros nyomában van, mintha üldözné. Egy arra közlekedő autós dudálással és kiabálással próbálja elkergetni az állatot, és figyelmeztetni a veszélyre a biciklist.

Egy nyulat kergető farkassal találkozott egy helyi Ács térségében. A vadász elmondta, hogy épp kanyarodott autójával, amikor meglátta az állatot.

Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem ötven méterről, majd elment az erdő felé

 – idézte fel az esetet a szemtanú, aki megindult a farkas felé, hogy elé tudjon kerülni, de addigra az állat már az erdőben volt.

Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem öt méterre állt. Gyorsan elő is kaptam a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek

Egy német szürke farkas Spanyolország északkeleti részébe vezető útját követték nyomon kutatók, akik szerint ez volt az eddigi leghosszabb, dokumentált út, amelyet a faj egy példánya megtett - számolt be róla a Barcelonai Egyetem (UAB) közleményében. Egy kiránduló puszta kézzel végzett egy veszett prérifarkassal, miután az állat megtámadta Rhode Islanden - közölték a hatóságok.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről