Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Öt év után vették vissza a kormánypártok Miskolcot

Miskolc
Fotó: Shutterstock/Abel-Photos
Vágólapra másolva!
Tóth-Szántai József, a Fidesz–KDNP jelöltje egymaga több szavazatot szerzett, mint az ellenzéki polgármesterjelöltek összesen. A borsodi megyeszékhely leendő városvezetője szerint Miskolc visszalépett az elmúlt öt évben.
Vágólapra másolva!

„Az elvégzett munkában hiszek, ebben a kampányban nagyon sokat dolgoztunk” – mondta a Magyar Nemzetnek a borsodi megyeszékhely megválasztott polgármestere. Tóth-Szánta József a civil életből érkezve vágott bele a politikába, évtizedeken keresztül volt újságíró. A kormánypártok győztes jelöltje közel huszonötezer szavazatot szerzett. Beszámolója szerint 178 fórumon vett részt a kampányban, és amiket ott hallott, azok lettek kampányának fő témái. A siker titka szerinte az elvégzett munka és az, hogy megértették a miskolciakat érintő legnagyobb problémákat. Miskolc egyik legnagyobb problémája szerinte a rendszerváltás és a kohászat helyi megszűnése óta, hogy keresi önmagát. Tóth-Szántai József várospolitikai vízióját a következőképpen foglalta össze: 

acélvárosból legyünk a Bükk városa! Ez nemcsak azt jelenti, hogy a gyönyörű természeti környezet határozza meg a várost, hanem ennek minden projekten át is kell ütnie, legyen szó idegenforgalomról, turizmusról, vagy éppen gazdaságfejlesztésről

 – fogalmazott. 

Ezek a tervei a várossal

A leendő polgármester arról is beszélt, hogy az első három legfontosabb teendőjük az lesz, hogy rendbe hozzák az jelenlegi ciklus alatt feje tetejére állt tömegközlekedést. A második pedig a közbiztonság helyzetének javítása, ugyanis Miskolc ebben a tekintetben az elmúlt években már nem olyan város, amilyennek lennie kellene, vagy amilyen volt a kétezres évek derekán. A harmadik pedig a köztisztaság kérdése, ami szintén olyan szintre jutott, amivel foglalkozni kell. Tóth-Szántai József azonban azt mondta, nem hátrafelé tekint, az jelenlegi városvezetőkről ugyanis éppen a miskolciak mondtak véleményt néhány hete. Csupán azt szeretné, hogy egy nyugodt és tisztességes átadás-átvétel történjen októberben, amiben egyébként partnerként számít a jelenlegi polgármester, Veres Pálra is. 

Miskolcon nemcsak a polgármester-választást nyerte meg a Fidesz–KDNP, hanem a közgyűlésben is magabiztos többséget szerzett. A megválasztott polgármester azt mondja, ez nagyon nagy öröm és óriási felhatalmazás. A választás éjszakáján is arról beszélt a megválasztott képviselőjelölteknek, hogy amilyen nagy volt a feléjük áradó bizalom, olyan nagynak kell lenni az alázatnak is. Tizennyolc körzetből tizenötöt nyertek meg a kormánypártok. 

Ezt a bizalmat szeretnék meghálálni az elkövetkezendő öt évben – tette hozzá végül Tóth-Szántai József.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről