Orbán Viktor: A háború- és migránspárti miniszterelnökök a politikai ellenfeleink, von der Leyen az alkalmazottunk

ORBÁN Viktor; TÖRÕCSIK Zsolt
Budapest, 2024. május 17. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) interjút ad Törőcsik Zsolt műsorvezetőnek a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió óbudai stúdiójában 2024. május 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában beszélt az Ursula von der Leyen újbóli megválasztásáról, a Patrióták Európáért frakcióról és arról, hogy a baloldal nem ajánl békét az embereknek.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy 

Magyarország nem támogatta Ursula von der Leyen újraválasztását, mert harmatgyenge volt a Bizottság teljesítménye az elnöksége alatt. 

Egy ötéves periódustól sokkal többet kellene kapni az európai embereknek. 

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke nem politikai ellenfél, hanem "a mi alkalmazottunk"; azokat a háború- és migránspárti miniszterelnököket kell ellenfélnek tekinteni, akik Európa szempontjából hibás álláspontot képviselnek. 

Orbán, Viktor, OrbánViktor, Oxford, 2024. július 18,  Európai, Politikai, Közösség, EPC,
Orbán Viktor az angliai ECP-csúcson
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A patrióták nagy előretörést értek el

Orbán Viktor úgy értékelte az európai parlamenti (EP-) választásokat, hogy a nemzeti erők, a patrióták nagy előretörést értek el, de nem áttörést. A kormányfő közölte, hogy azokat a pártvezetőket is ellenfélnek kell tekinteni, akik az Európai Parlamentben Magyarország ellen dolgoznak, mint a néppárti Manfred Weber, aki közismerten "magyargyűlölő", háborúpárti, migrációt támogató ember.

Orbán Viktor elmondta azt is, hogy a Patrióták Európáért frakciója a harmadik legnagyobb erő az EP-ben, és hamarosan szövetségeket köt, lesz még második erő is. A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a következő választásokon a patriótáknak sikerül áttörést elérnie, például Ausztriában, és ezt fogja kiegészíteni az amerikai elnökválasztás. Év végére a patrióták a nyugati világban többségbe kerülnek - jelentette ki.

ursula, weber
Manfred Weber és Ursula von der Leyen is háborúpártiak
Fotó: AFP

A baloldal nem ajánl békét az embereknek

Az emberek más Európát és más európai politikát akarnak, mint amit a baloldal ajánl nekik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő problémának nevezte, hogy nem azt csinálják az európai vezetők, amit az emberek akarnak. Kifejtette: 

az emberek egész Európában békét akarnak a háború helyett, a baloldal meg háborúpárti. 

Az emberek azt akarják, hogy a migrációt állítsák le, a baloldal migrációpárti; az emberek nem akarják, hogy a családjaikból viccet csináljanak és a számukra fontos családi köteléket, amely egy férfi, egy nő és a gyereknevelés köré szervezi az életet, kigúnyolják mindenfajta más, ezzel azonos szintre emelt együttélési formákkal, "nevezzük ezt gendernek", közben a baloldal genderpárti - sorolta. Orbán Viktor kitért arra is, hogy az emberek nemzeti szuverenitást, nemzeti büszkeséget akarnak, a baloldal ezt soha nem akarta, sőt inkább veszélyesnek tekinti. Összegzése szerint van egy világos jobboldali kínálat, javaslat, program, vízió, elgondolás, aminek a tengelyében a patrióták állnak, az a csoport, amit most hoztak létre, és amelyik nemzetekből álló, büszke, hazafiak által irányított, családbarát, migrációellenes és békepárti Európát képzel el, és ezért dolgozik. A középen álló erő, az Európai Néppárt dönthetett, hogy a jelentős erejét balra adja vagy jobbra adja, és úgy döntött, hogy balra adja - értékelt Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!