A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNPupp Réka
18:00CselgáncsReka Pupp-Amandine Buchard
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:55TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
HUNAndrásfi Tibor
20:00VívásTibor Andrasfi-Koki Kano
NyílNyíl

Orbán Viktor: Mosolyalbum

Vágólapra másolva!
Képeket osztott meg Orbán Viktor miniszterelnök az idei tusványosi találkozóról. Orbán Viktor szombaton, július 27-én tartott előadást a rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Tusványos 2024. Jobb pályán!

– ezt írta a miniszterelnök a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben, amiben tucatnál is több felvételt osztott meg az idei Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pillanatairól. A képösszeállítás nyitó képén szerepel a bejegyzés címe is: "Mosolyalbum" – írták a képre, amin Orbán Viktor előadása alkalmával, Németh Zsolt és Tőkés László társaságában látható.

A miniszterelnök bejegyzése:

A kormányfő immár hagyományosan szólalt fel a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén. Előadását – mint minden korábbi évben – hatalmas várakozás előzte meg. Rengeteg vendég és résztvevő a helyszínen hallgatta végig Orbán Viktor beszédét.

A miniszterelnöki beszédről az Origo percről percre közvetítését erre a hivatkozásra kattintva érheti el.

A beszéd alapján készült cikkünk – a miniszterelnöki beszédben elhangzottak kiemelésével – ide kattintva érhető el.

A kormányfő beszédében az értékelés mellett szót ejtett várható intézkedésekről is a magyar családok illetve a gazdaság védelmében. Ezzel kapcsolatban a beszédet követő elemzők fejtették ki meglátásaikat. A szuverenitásunk védelme nem merülhet ki csupán az alkotmányos védelemben, azt széles körben például a gazdaságra is ki kell terjeszteni, így Orbán Viktor bejelentette, hogy a 2025-ös költségvetés függvényében átfogó kkv-stratégia jöhet, ennek megfelelően a családokat is meg kell erősíteni, támogatni kell őket, és nagy hangsúlyt kell fektetni a jövő nemzedékére, hiszen nemzeti alapon, bátor, fiatal harcosokra van szükségünk – erről Ifj. Lomnici Zoltán beszélt az Origónak a kormányfői tusnádfürdői beszédét értékelve. 

A Századvég tudományos igazgatója szerint ezért a gyermekek után járó adókedvezményeket meg kell duplázni, a demográfiai hanyatlást meg kell állítani, és belátható időn belül a támogatásokat ki kell terjeszteni a magyarok lakta területekre, az országhatáron kívül is. A kijelölt célok a nemzetünk megmaradását és prosperitásának előmozdítását, valamint a magyarság és hazánk szuverenitásának erősítését szolgálják – tette hozzá. Ifj. Lomnici Zoltán részletesen beszélt a miniszterelnök békemissziójának történelmi jelentőségéről is; a teljes elemzést ebben a cikkünkben olvashatja el.

Cikkünk kiemelt képe: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én; mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (takarásban) / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!