Orbán Viktor a szolnoki gyermekbántalmazásról: Elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált

Vágólapra másolva!
A magyar kormányfő elmondta a véleményét a Kossuth Rádióban adott reggeli interjújában arról a brutális gyermekbántalmazási ügyről, amelyet egy sportszervezet vezetője követett el a szolnoki kalandparkban. Úgy gondolja, olyan ember nem szervezhet tábort, aki bántja a gyerekeket.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált". Elárulta, hogy amikor a gyermekei kicsik voltak, mindig elvitte őket különféle táborokba. 

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, és itt láthatóan nem tudtak megfelelni, ilyen emberek ne szervezzenek tábort, mert ilyen emberekre nem akarjuk és nem is lehet rábízni a gyerekeinket. Ennek kell érvényt szerezni!

- hangsúlyozta a kormányfő. 

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, egy gyerekcsoport kísérője a szolnoki kalandparkban akkorát rúgott egy kisgyerekbe, hogy az szinte felrepült és arccal a földre esett, majd fekve zokogott fájdalmában. A férfi ezt követően pedig teljes nyugalomban elsétál, és hagyja a földön fekve sírni a gyereket, akin a kalandpark védősisakja is rajta volt, azonban egyelőre nem tudni, hogy így is megsérült-e.

A kalandpark üzemeltetője közölte, a gyermekek elleni erőszak minden formáját elítélik, ezért rendőrségi feljelentést tettek - számolt be a Tények.

Az esetet senki sem jelentette, egészen addig míg a kalandpark dolgozói észre nem vették a biztonsági kamera felvételein. Molnár Lajos a városüzemeltetés sajtószóvivője a Tényeknek elmondta, hogy a kalandpark munkatársait sokkolták a felvételen látottak. Leszögezte: 

a kísérő tette semmilyen körülmények között nem elfogadható.

A felvételeket azonnal továbbították a rendőrségnek, akik garázdaság ellen miatt indítottak eljárást, és keresik a kisfiút bántalmazó kísérőt, Agócs Tibort, a Yakuzák SE elnökét és szakmai vezetőjét.

 

Az egyesület elnöke és szakmai vezetője lemondott

Az egyesület elnöke és szakmai vezetője ezt egy közleményben megerősítette, és bejelentette lemondását – adta hírül a Szoljon.

Amit tettem, minden szempontból elfogadhatatlan, szembe megy mindazzal, amit az elmúlt 35 évben képviseltem, tanítottam és életemmel megjelenítettem. Ez nem hiba, hanem létrontás

– írja a közleményben a férfi, majd hozzáfűzi, mindent elkövet, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak reméli, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kért.

Bár a közösségi médiában közzétett bejegyzést azóta eltávolították, a Szoljon készített róla egy képernyőfotót.

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére” – közölte, majd kérte, hogy a méltatlan támadásoktól kíméljék meg a családját és kollégáit. Közölte azt is, hogy a sajtónak nem akar nyilatkozni. 


Kunkli Tivadar thaibox-világbajnok küzdelemre hívta ki a férfit

"Ez nem sporthoz méltó viselkedés. Hatvanéves vagyok, soha nem hívtam ki még senkit. Bármilyen szabályrendszerben kihívlak, mondd az időpontot, hol és mikor, ne légy gyáva, ne bújj el!” – üzente a férfinak a felháborodott sportoló. Mint írták, azóta kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hogy a férfi agresszívan lépett fel. Egy tinédzser egy korábbi közös edzésükkel kapcsolatban elmesélte, hogy éppen bemelegítettek, ő azonban dekoncentrált volt. A karatemester egyik pillanatról a másikra megpofozta. 

Mért nem tudsz figyelni? Összevissza bambulsz! Itt van az új gyerek, de ő is ide tud figyelni

– mondta neki. A fiatal gondolkodott, hogy feljelentést tesz a rendőrségen, de nem volt az esetről felvétele, így nem tett semmit. A fiút kivették a szülei a Yakuzák SE-ből és többet nem ment az edzőhöz. Egy édesapa egy másik esetnek volt szemtanúja, ezt írta egy közösségi oldalon. 

Akkor mint szülő rád szóltam és neked állt feljebb. Azt mondtad, hogy te sensei vagy és ez edzés... A fiú meg zokogott... A vitánk a bevásárlókocsi lökdösésig fajult, mai napig bánom, hogy nem mentem tovább.


 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) közleményben reagált a gyermekbántalmazási botrányra
 

"Felháborító ami történt. A minisztérium a gyermekbántalmazás minden formáját határozottan elítéli, a gyermekek védelmére az elmúlt években több törvény módosítását kezdeményezte a kormány. A kormány kiemelten támogatja a táborozást, de a gyerekekre csak felkészült, türelmes emberek vigyázhatnak. Ez az edző méltatlanná vált a munkájára. A tettét a leghatározottabban elítéljük és felszólítjuk arra, hogy minden díjról, amit valaha átvett, mondjon le, azokat adja vissza."


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!