Közös iszogatás után bográcsállvánnyal ütötte-verte idős áldozatát egy ózdi páros

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
Illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy férfit és női társát, miután együtt ittak egy idős férfival egy ózdi kocsmában, akinek később a lakásán folytatták az iszogatást. Egy idő után pénzt követeltek az idős férfitól, de mivel nem kaptak, eszméletlenre verték, ezután átkutatták a lakást és mindenét elvitték.
Vágólapra másolva!

A nő július 11-én Ózdon egy presszóban együtt ivott egy 73 éves férfival, az éjszakát is a lakásában töltötte. Másnap este a nő és egy férfi ismerőse ismét együtt ivott az idős férfival, majd 

este 10 körül felmentek a lakására, ahol további iszogatás során pénzt kértek tőle, ám a férfi nem adott nekik. Ezért összevesztek, majd ütni-verni kezdték az idős férfit.

 A férfi hátulról lefogta a nyugdíjast, nőtársa pedig az egész testén végigvert. Az idős áldozat időközben a földre esett, mire 

a férfi ököllel állon ütötte, a nő pedig egy bográcsállványt talált, és azza támadt az áldozatra. Miután a férfi elvesztette az eszméletét, támadói átkutatták a pénztárcáját, majd kivettek belőle 15 ezer forintot, és távoztak.

vonat
A kép illusztráció!
Fotó: unsplash

A két támadó ellen a közeljövőben társtettesként elkövetett rablás miatt emelhetnek vádat. Emiatt legenyhébb esetben 5, legsúlyosabb esetben 10 év várhat rájuk, ezért fennáll náluk a szökés, rejtőzködés, és a bizonyítás meghiúsításának veszélye. Mivel büntetett előéletűek, életkörülményeik pedig rendezetlenek, a bűnismétlés sem zárható ki náluk.

A bíróság emiatt egy hónapra elrendelte a támadók letartóztatását.

A végzés fellebbezés miatt nem végleges.

Tavaly januárban négy férfi együtt iszogatott idős ismerősük lakásán, majd vita alakult ki köztük azon, hogy egyikük számon kérte a házigazsdát, amiért eltűntek a csirkéi. A vita tettlegességig fajult, a 4 férfi félholtra verte a nyugdíjas áldozatot, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

Tavasszal egy nő kirabolta idős szomszédját Bátán, és egy üveget is eltört a férfi fején. 

Egy biharkeresztesi férfi pedig közös kocsmázás után felment régi ismerőse lakására, majd meglátta, hogy a kabátja zsebéből sok papírpénz lóg ki. Először azt javasolta, hogy játsszák pénzben a kártyajátékot, ám barátja ebbe nem egyezett bele, ekkor azt ajánlotta fel, hogy cseréljék el a kabátjaikat. A másik férfi ebbe már belegyezett, azonban előtte kivette a zsebéből a 16.000 forintot, és a nadrágja jobb oldali hátsó zsebébe tette. Amikor a házigazda lefeküdt, barátja megpróbálta átkutatni a nadrűágzsebét, hogy elvegye tőle a pénzt, ám ismerőse ezt megakadályozta. Emiatt erőszakkal szerezte meg tőle a pénzt: többször is arcon ütötte ököllel.

Egy román férfi egy kecskeméti fesztiválon ismerkedett meg egy helyi férfival, akivel együtt ittak. Ezután a helyi férfi egy bokorba csalta újivócimboráját, ahol hátulról leütötte, majd kirabolta. Mire a külföldi férfi feleszmélt, döbbenten tapasztalta, hogy eltűnt a telefonja és több, mint 100 ezer forintja is.

Szintén közös iszogatás után rabolta ki friss ismerőst egy miskolci férfi is, miközben az hazafelé tartott, támadója követe, majd útközbenmegütötte, és elvette a mobiltelefonját. Ezután a bankkártyáját és PIN kódját is meg akarta szerezni, ám egy járókelő megzavarta őket, ezért elmenekült.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről