Másodfokú riasztást adtak ki, jönnek a pusztító viharok

Vágólapra másolva!
Másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt két nyugati vármegyére.
Vágólapra másolva!

Zivatar veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére a HungaroMet Zrt. péntek délután. A veszélyjelzés szerint a két vármegye érintett járásaiban hevesebb zivatarokra kell számítani. 

A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy vihar idején az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. 

A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat - kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt - érdemes védett helyre vinni.

Az elmúlt órák és percek történései⏰⏳: ⚡️: a nyugati határnál zivatarrendszer sorakozik, ezekben a percekben pedig a...

Posted by HungaroMet Nonprofit Zrt. on Friday, July 12, 2024

Azt tanácsolták, hogy ha valakit autóvezetés közben ér a felhőszakadás, akkor lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy ahol villámárvíz alakul ki, ott már bokáig érő vízfolyás is ledöntheti az embert a lábáról. Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, akkor jelezze a 112-es segélyhívón.

Tegnap beszámoltunk arról is, hogy viharkárok miatt riasztották a tűzoltókat több Pest vármegyei településen.

Arról is írtunk, hogy az idei viharszezon első hónapjában a biztosítók több mint 1,7 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre. A múlt hónap végén pusztító vihar csapott le az országra, mindent letarolt, ami az útjába került.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről