A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Újabb fejlemények a meggyilkolt békéscsabai biztonsági őr ügyében

Vágólapra másolva!
Tavaly augusztusban egy békéscsabai hotel egyik alkalmazottját halálra késelte, a szálloda egyik vendége, egy 28 éves férfi. A részeg vendég kiabált, az őt kiszolgáló pincérekkel, ezért azok hívták a szállodában dogozó biztonsági őrt, aki összeszólalkozott a férfival, aminek az lett a vége, hogy a vendég halálra késelte. A késelő ellen emberölés, társa ellen pedig bűnpártolás miatt emeltek vádat.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy 46 éves férfi ellen, mert segítette a menekülésben a 28 éves munkatársát, aki megkéselte egy békéscsabai hotel biztonsági őrét. 

Tavaly augusztus 15-én este, egy békéscsabai hotelben egy érdi férfi, a barátnőjével és a munkatársaival, közük egy 46 éves férfival vacsorázott, majd az estét italozással folytatták. Miután a 28 éves férfi lerészegedett, hangoskodni kezdett és agresszívan viselkedett a pincérekkel. Közben pedig az egyik pincérnőt is szidalmazta, mert az nem akarta őt kiszolgálni.

A pincérnő ezért megkérte a szálloda recepciósát, hogy hívja a hotel biztonsági őrét, egy 53 éves békési férfit.

kés,késelés illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: APA-PictureDesk via AFP /  picturedesk.com

Mindeközben a részeg vendég a többi pincért késeléssel fenyegette, ezért a férfi testvére és munkatársai elmentek a helyszínről. A vendég a barátnőjével kettesben maradt a szálloda éttermében.

A biztonsági őr rövid időn belül a hotelhez ért az autójával. Amikor a vendég meglátta a kiérkező biztonsági őrt, elvett a barátnője hátsó zsebéből egy 16 centiméter hosszúságú összecsukott bicskát, aminek a pengéje 7 centi hosszú volt, majd elindult a hotel előtti parkoló irányába. Amikor a biztonsági őr és a férfi találkozott egymással, akkor az őr megkérdezte, hogy miért kell itt balhézni, majd a jobb kezében bicskát fogó vendéget, kétszer a jobb és bal kézfejével a fején megütötte, aki az ütések miatt a terasz padlójára esett. 

Ezután a vendég felült, és kinyitotta a kezében lévő bicskát, és többször megszúrta a másik férfi bal lábát. Majd verekedni kezdett egymással, és a dulakodás közben a késes támadó, mellkason és arcon szúrta a szálloda alkalmazottját. 

A biztonsági őr erősen vérzett, ezért a nagy vérveszteség miatt egyre erőtlenebb lett és a földre esett. A verekedésnek végül a szurkáló, testvére és munkatársai vetettek végett, egyikük bekísérte a szállodába a férfit, majd a hátsó kapunk keresztül elmentek a hotelből.

A mentők a hotel alkalmazottját kórházba szállították, de az orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni az 53 éves férfi életét.

Később kiderült a megkéselt férfi Szabó Sándor volt, aki az ország egyik legjobb Thai-box edzője volt.

A két férfi miután elhagyta a helyszínt, egy ideig egy sportpálya környékén bujkált. Eközben a 46 éves férfi, a késelő társa, felhívta, egy másik munkatársukat, aki nem tudott arról, hogy mi történt a hotelben, és megkérte, hogy jöjjön értük autóval. Ezután a két férfi Békéscsabáról Monorra ment, ahol egy tanyán rejtőztek el.

Mivel a 46 éves férfi elősegítette társa menekülését a gyilkosság helyszínéről, és a bujkálás közben végig jelent volt, ezzel pedig elősegítette, hogy társa el tudjon menekülni a hatóságok elől, a férfit a főügyészség bűnpártolással vádolja. Míg 28 éves munkatársának emberölés miatt kell felelnie.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a letartóztatásban lévő férfiakat, a bíróság börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyektől is.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!