A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Azahriah mentheti meg az idei Sziget Fesztivált

Vágólapra másolva!
Az Oasis énekese igencsak enervált koncertet adott, Azahriah, ha a külföldieket nem is, a magyarokat mindenképpen meghódította, az egyik metálzenekar pedig olyan hangos koncertet adott, hogy a közönség egy része inkább kimenekült az első sorokból. A Mandineren Német Dániel írása.
Vágólapra másolva!

Amikor 2022-ben az utolsó VOLT Fesztiválon a délutáni órákban először láttam Azahriah-t, érezni lehetett, hogy ebben a srácban hatalmas potenciál van, csak éppen nem amiatt, aminek alapján akkor gondoltam. Kissé skizofrénnek hatott a koncertje, az egyik pillanatban világszínvonalon lejátszott világszínvonalon néhány angol nyelvű brit popszámot, majd hirtelen egy nem túl jó ízlésre valló mulatósra váltott, ami igencsak bántotta a fülemet.  

Aztán eltelt két év, Azahriah hirtelen az ország túlzás nélkül legnagyobb sztárja lett, így a Sziget kiemelt idősávjában a nagyszínpadon lépett fel csütörtök este. És érdekes módon a koncertje ezúttal pont azokban a pillanatokban ült le, amikor vagy tizenöt percen keresztül az említett angol nyelvű dalai kerültek terítékre. Rájöttem, hogy azért annyira mégsem kiemelkedőek, a közönség is sokkal inkább a jóval populárisabb számáraira mozdult meg. 

A szervezőktől egyébként szimpatikus, hogy a hazai előadókra idén kiemelt figyelmet fordítanak, 

de a matek nem jött ki: Azahriah hiába járta be már Európát, a külföldi közönség számára azért még mindig ismeretlen névnek számít. Viszont felemelő érzés volt, hogy a legnagyobb helyszínen mindenki magyarul énekel, még ha a nyelvi akadályok miatt csak fél házat is vonzott a show. Ami körítésben nyilván alaposan elmaradt a Puskásban adott tripla koncerttől, de a lángnyelvek azért ütemesen felcsapkodtak, és a 22 éves előadón érezni lehetett, igencsak élvezi, hogy kiemelt fellépőként szerepelhet a Szigeten.

(...)

De úgy tűnt, a Sziget látogatóinak nem sokat mond az említett lemez,

 vagy tíz éve nem voltak ilyen kevesen főműsoridőben a nagyszínpad előtt, 

kezdés után is kényelmesen be lehetett sétálni az első sorokba. Talán ez is szegte el az előadó kedvét, mert bár a körítés és a látvány meggyőző volt, ő annál enerváltabbnak tűnt, profin elénekelte a dalokat, de közben mintha lélekben ott sem lett volna, a közönség pedig hiába követelte skandálva a végén, hogy játssza már le a legnagyobb slágerét, a Wonderwallt, Gallagher faképnél hagyta őket. 

A teljes írás ITT olvasható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!