A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Bélyeget bocsátottak ki a budapesti sakkolimpiára

posta
bélyeg
sakkolimpia
Fotó: Facebook.com/MagyarPosta
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta bélyegkibocsátással üdvözli a szeptemberben Budapesten sorra kerülő 45. sakkolimpiát.
Vágólapra másolva!

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint az alkalmi bélyegből hétfőtől 40 ezer példány vásárolható meg a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és online.

Az elmúlt évtizedekben több ország is bélyeget adott ki, hogy így ünnepeljék meg a sakkot és a sakkban betöltött nemzeti sikereiket, ezt a hagyományt viszi tovább a Magyar Posta, aminek őszintén örülünk. Az eseményre létrehozott bélyeg egy újabb olyan gesztus Magyarországtól, amely emlékezetessé teszi a 45. sakkolimpiát, amiért igazán hálásak vagyunk

- mondta Arkadij Dvorkovics, a Nemzetközi Sakkszövetség elnöke. A Magyar Posta egy egyedi bélyeggel és egyéb filatéliai kiadványokkal tiszteleg az esemény előtt, amely kiadványok a 45. sakkolimpia arculati elemeit és a logót is bemutatják. A bélyegkép a sakktábla sötét és világos mezőit idézi, az alkalmi boríték fő eleme a sötét vezér figurája. Az elsőnapi bélyegzésű alkalmi borítékon (FDC) található bélyegző lenyomatán az esemény logója szerepel.

A Sakkolimpia arculatát az optikai festészet legnagyobb alakja, a magyar származású Victor Vasarely művészete inspirálta.

A Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség a Magyar Sakk Szövetséggel és a Nemzetközi Sakkszövetséggel együttműködésben szeptember 10-23. között a BOK Csarnokban rendezi az eseményt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!