Áram rázott meg egy fiút egy vonat tetején Berettyóújfalun, élet és halál között van

Vágólapra másolva!
Még mindig küzdenek annak a 15 éves fiúnak az életéért, aki múlt héten életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, amikor vasútüzemi területen felmászott egy gabonaszállító kocsi tetejére Berettyóújfaluban. Csupán a szerencsén múlt, hogy három barátja sérülések nélkül megúszta az életveszélyes játékot.
Vágólapra másolva!

A 15 éves fiú barátaival augusztus 18-án az esti órákban érkezett Berettyóújfalu vasútállomásra, de lekésték a vonatot. Ezután a tiltó táblákat figyelmen kívül hagyva üzemi területre léptek, majd az áramütésre figyelmeztető, tiltó jelzések ellenére a teherkocsikra is felmásztak.

A fiú olyan közel került a felsővezetékhez, hogy áramütés érte, és lezuhant a kocsi tetejéről.

Barátai hívták a mentőket, akik a fiút súlyos, életveszélyes sérülésekkel a helyi kórházba, majd nagyfokú égési sérülései miatt további ellátásra egy budapesti kórházba - írja a MÁV-Csoport.

Idén nem ez az első eset, hogy a felelőtlen játék balesettel végződik: egy fiatal meghalt, egy pedig súlyosan megsérült, amikor vasútüzemi területen felmászott a vasúti kocsi tetejére. 

2023-ban többen súlyosan megégtek, és egy haláleset is történt, amikor felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára. 2022-ben a MÁV hálózatán történt két baleset halálos áldozata és súlyos, életveszélyes sérültjei is 18 éven aluliak voltak.

A MÁV ismételten kéri a szülőket és a pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy a vasúti kocsik tetejére felmászni tilos és életveszélyes, mert már a villamos felsővezeték megközelítése is halálos áramütést okozhat!

Ebben az ismeretterjesztő filmben a vasúti kocsik tetején történt áramütések okait mutatják be:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!