Vágólapra másolva!
A férfi teniszezők világranglistáját vezető Jannik Sinner menesztette edzőjét és gyúróját, néhány nappal azután, hogy kiderült, márciusban két doppingtesztje is pozitív eredményt hozott.

Az olasz sztárjátékos az Indian Wellsben rendezett tornán adta azokat a mintákat, melyben az anabolikus szteroidok közé tartozó klosztebol nyomaira bukkantak az ellenőrök.

2024 US Open - Previews, Jannik Sinner, tenisz
Jannik Sinner kirúgta az edzőjét és a gyúróját is
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

Sinner kirúgta edzőjét és gyúróját

Sinner játékjogát ugyanakkor nem függesztették fel, kedden pedig a sportág tisztaságát felügyelő szervezet (ITIA) közölte, hogy az amerikai tornán gyűjtött pénzdíjától és pontjaitól megfosztották, ugyanakkor egy független bíróság megállapította: a szer nem az ő hibájából került a szervezetébe - írja az MTI. 

Mint kiderült, a klosztebolt 

egy spray tartalmazta, melyet Sinner edzője, Umberto Ferrara adott a gyúró Giacomo Naldinak a kezén keletkezett vágás kezelésére. Naldi pedig azok után masszírozta Sinnert, hogy használta a spray-t.

"Mindkettőjüknek óriási szerepe volt eddig a karrieremben" - nyilatkozta pénteken, a New York-i US Open előtti sajtótájékoztatóján a 23 éves teniszező. - "Óriási munkát végeztünk együtt rengeteg sikert arattunk és kiváló csapatot alkottak mögöttem. 

Ugyanakkor most, ezen hibák után, már nem érzem azt a biztonságot, amit korábban. Nehéz hónapok vannak mögöttem, vártam az eredményt. Most pedig friss levegőre van szükségem."

Sinner ügye felborzolta a kedélyeket a sportágon belül: volt, aki szerint nem minden teniszezőre ugyanazok a szabályok vonatkoznak és volt olyan, aki azt tette szóvá, ahogy a sportági szövetség és a ITIA kezelte az esetet, azzal vádolva meg a szervezeteket, hogy kivételezett a világranglista vezetőjével és soron kívül folytatta le az eljárását, amíg más játékosoknak sokkal többet, akár éveket kell várniuk hasonló ügyükkel.

Az olasz játékos a sajtóeseményen ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem voltak kiskapuk a számára és nem kivételeztek vele, egyúttal hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapokban az a tudat tartotta benne a lelket, hogy ő nem tett semmi rosszat.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!