A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
HUNMuszukajev Iszmail
18:25BirkózásIszmail Muszukajev-Rahman Amouzadkhalili

Életveszélyes előzést rögzített egy taxis kamerája Budapesten - videó

Vágólapra másolva!
Egy taxis a ferihegyi gyorsforgalmi úton haladt, amikor egy autós előzni kezdte a kocsisort. Szemből érkező kollégájának óriási erővel kellett lefékeznie, hogy elkerülje a tragédiát. A TV2 Tényeknek nyilatkozott a kamerás autó sofőrje és a szemből jövő taxis is. Ez utóbbi azt mondta, ő maga sem tudja, hogy tudta elkerülni az ütközést.
Vágólapra másolva!

Az éjszaka rögzített felvételen jól látszik, alig pár centin múlt a frontális ütközés, amelyet egy Tesla sofőrje idézett elő. A videót rögzítő taxis előtt volt hely, de az előző úgy döntött, még az előtte haladó kis autó is belefér a manőverbe. Csak azért lett igaza, mert a szemből érkező taxis annyira lefékezett, hogy gyakorlatilag leállt, hogy ő vissza tudjon térni a saját sávjába. A felvételből kiderül, hogy a kisautó is levette a gázról a lábát, bár nem fékezett.

Föntről vigyáztak rám, mert itt nem volt semmi esélyem. Annyi volt, hogy lesatuztam nullára, kihúzódtam a szalagkorláthoz és vártam, hogy mi fog történni. Ezek századmásodpercek vagy ezredmásodpercek voltak. Itt már rajtam nem múlt semmi

- mondta a lefékező taxis sokkos állapotban telefonon a TV2 Tényeknek

A kamerás taxis próbálta figyelmeztetni a teslást az életveszélyes helyzetre, dudált neki és hatalmas helyet hagyott maga előtt, hogy visszatérhessen a sávba. 

Azonnal láttam, hogy ez nem állt szándékába és innentől kezdve már igazából csak nézői voltunk az eseményeknek

- mondta. 

Ha a teslás ellen eljárás indul és egy bíró úgy ítéli meg, hogy a sofőr szándékosan veszélyeztette mások életét, akár évekre is börtönbe kerülhet. Hogy pontosan mit mondott, az kiderül a TV2 Tényekből:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!