Gólya okozott tüzet és áramszünetet Sándorfalván

Vágólapra másolva!
A Csongrád-Csanád vármegyei településen két helyen is pusztított a tűz szombaton.
Vágólapra másolva!

Szombaton késő délután riasztották a sándorfalvai önkéntes tűzoltókat, miután két helyen is tűz ütött ki a Pozsonyi utcában - derül ki a tűzoltók Facebook-bejegyzéséből, amit a Tények vett észre.

A tűzeset felszámolása után kiderült, hogy egy gólya szált a magasfeszültségű trafóra, és ez okozta tűzesetet, és az áramszünetet

- írták. 

Kistelekről és Sándorfalváról érkeztek egységek, 

sikerült megfékezniük a lángokat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, új gólyafészek-tartók kihelyezésével, fészek-kikönnyítésekkel, a megrongálódott fészkek javításával és madárbarát hálózati burkolatokkal teszi biztonságossá a gólyák költését az E.ON. A nagyvárosok környékén található szemétlerakókat szívesen látogatják a gólyák táplálék reményében. Tavaly a kaposvári és a Nagykanizsa melletti hulladéklerakó oszlopait szigetelte az energiavállalat, idén pedig Pest megyében végeznek földkábelesítést.

Több autóban is kárt tett egy gólya a szlovákiai Homonna közelében található Felsőcsernyén, amivel több ezer eurós kárt okozott – derült ki a Noviny.sk riportjából, amelyet a vezess.hu vett észre. A Mandiner összefoglalója szerint a mindösszesen 150 fős faluban történt támadásokat azzal magyarázzák a természetvédők, hogy a gólya a saját tükörképét sólyomnak láthatja, és csupán azt próbálja elijeszteni. Legfőképpen akkor, amikor a tojásain ül. Horgászok által használt damilba gabalyodott egy gólya és fennakadt egy villanyoszlopon a Zala vármegyei Lentiben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!