A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Így rohad széjjel egy aluljáró Karácsonyék miatt

Vágólapra másolva!
Teljesen tönkrement egy aluljáró Soroksáron, de Karácsonyék nem engedik felújítani. Takarítás is csak hébe-hóba van. Budapest a baloldali vezetés alatt egyre jobban el van hanyagolva, és a szemét is elönti az utcákat.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergelynek nem számítanak a külső kerületekben élők, nem takaríttatja a soroksári aluljárót, ami amúgy megérett egy teljes felújításra. A kerület lakói fel vannak háborodva. „Esti séta Soroksáron. Biztosan csak én vagyok túl igényes, nem tolerálom a szemetet és az emberi ürüléket, de tényleg ennyire nagy dolog lenne havonta kiküldeni ebbe a „leprától” hemzsegő aluljáróba két embert egy magas nyomású mosóval és egy liter hipóval kitakarítani ezt a pusztulatot? Vagy majd ezt is kitakarítja a paraszt, ha nem tetszik neki? Vagy simán csak ennyire van igény, mert akkor szeretném ezúton megköszönni, hogy ennyire pazar környezetben élhetünk” – fakadt ki egy kommentelő a Facebookon az egykor szebb napokat megélt aluljáróról, ami a Grassalkovich út és Vecsés utca kereszteződésénél van. Mint a Metropol megtudta, a gyalogosátkelőt a főváros tartja fenn, a takarítást pedig Soroksár külön kérésére is csak hébe-hóba végzik el. 

A lepusztult lépcsőket sokszor szemét és vizelet borítja
 Fotó: Metropol

Soroksár önkormányzata már évekkel ezelőtt megcsináltatta volna a borzasztó állapotban lévő aluljárót a tulajdonos, a főváros helyett, de kifesteni sem engedték Karácsony Gergelyék, annak rossz műszaki állapota miatt

- mondta Soroksár alpolgármestere, Sinkovics Krisztián, így maradt minden a régiben. Az áldatlan állapotok azért is bosszantóak, mert zebra sincs a környéken.

A fal mállik, a fémek korhadnak a gumiburkolattal együtt
 Fotó: Metropol

Soroksáron két, fővárosi tulajdonban és kezelésben lévő aluljáró található. A Tárcsás utcai megúszta a pusztulást, de csak azért, mert a Bese Ferenc vezette soroksári önkormányzat önerőből új életre keltette.

Ez a vasszerkezet sem ma rohadt el... Fotó: Metropol

Elönti a Belvárost a szemét, Karácsonyék nem csinálnak semmit

Mint arról az Origo korábban beszámolt, több belvárosi lakó is arra panaszkodott, hogy az illetékesek nem viszik el rendszeresen a szemetet. Az alábbi képen a Dorottya utca egy része látható. Ez az utcakép fogadja a turistákat a Belvárosban, csak azért mert a főváros képtelen elvinni időben a szemetet. A Belvárosban a lakók elmondása szerint ez rendszeresen előfordul. A főváros szívében tehát ilyen helyzetet kreál a hanyag munkája miatt a Gyurcsány-fióka, Mártha Imre vezette Budapesti Közművek. Mindez nemcsak Budapest, hanem az egész ország imázsát nagyban rombolja.

Elképesztő állapotok a Belvárosban Karácsonyék miatt 

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely leszereltetett háromezer fővárosi kukát, és elvont kétmilliárd forintot a város köztisztaságáért felelős cégétől. 

Budapest utcáit ellepte a szemét és a kosz.

Karácsony intézkedéseinek hatását a fővárosiak is érzik, „nem véletlen, hogy a környező európai nagyvárosok között Budapest tisztaságával a legelégedetlenebbek az itt élők".

Fővárosszerte folyik ki a szemét a kukákból

Budapest több pontjáról is megkeresték korábban a lakók a Metropolt, hogy kezd szeméttelepre hasonlítani azoknak a köztéri szemeteseknek a környéke, amit a fővároshoz tartozó cégek üzemeltetnek. 

Albertfalva - Fehérvári út Fotó: Metropol
Szarvascsárda tér Fotó: Metropol
Üllői út - Ecseri út Fotó: Metropol
Rákoscsaba, Újtelep - Naplás út Fotó: Metropol
Fehérvári út mentén Fotó: Metropol


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!