Többórás késés lehet a dél-balatoni vasútvonalon

Vágólapra másolva!
Pályahiba miatt a dél-balatoni vasútvonalon jelentős késésekre kell számítani, Szabadbattyán és Kiscséripuszta között pótlóbuszok közlekednek.
Vágólapra másolva!

Szombat déltől pályahiba miatt Szabadbattyán és Kiscséripuszta között áll a forgalom, a dél-balatoni vonalon jelentősen, akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani -  tájékoztatott a MÁVcsoport.

Szabadbattyán és Kiscséripuszta között pótlóbuszok közlekednek.

Frissítés:

A hiba elhárítása az éjszakai órákig eltart, vasárnap hajnalig pótlóbuszos átszállásra kell számítani - írja az MTI.

Pótlóbuszok közlekednek Székesfehérvár és Lepsény között, amelyek folyamatosan indulnak.

 Székesfehérvár és Lepsény között kerülő útvonalon, átszállással is lehet utazni: Székesfehérvár és Csajág között motorvonatok ingáznak, Csajág és Lepsény között pótlóbuszok járnak.

A Budapest-Nagykanizsa/Keszthely szakaszon a vonatok helyjegy váltása nélkül vehetőek igénybe. A pályahiba elhárítása az éjszakai órákig eltart, a dél-balatoni vonalon hajnalig pótlóbuszos átszállásra, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra, jelentős késésekre, 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani - áll a vasúttársaság közleményében.

⚠️ Szombat déltől pályahiba miatt Szabadbattyán és Kiscséripuszta között áll a forgalom, a dél-balatoni vonalon...

Posted by MÁVINFORM on Saturday, August 24, 2024

Több helyen felújítják a síneket

 Emlékeztettek arra, hogy a Győr-Veszprém vonalon Győrszabadhegy és Veszprém között október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend.     

Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. Kivétel ez alól az augusztus 26-tól 30-ig terjedő időszak, amikor a teljes útvonalon, 

Győr és Veszprém között kell buszokkal utazni. Azt követően, jövő szombattól ismét Veszprém és Zirc között fognak járni a pótlóbuszok október 6-ig.

A hétfőtől péntekig tartó munkálatok során Tarjánpuszta és Veszprémvarsány között több kilométeren vágányszabályozást végeznek, ugyanezen szakaszon, valamint Győrszabadhegy és Pannonhalma között is több száz méteren síneket cserélnek, Veszprémvarsánynál pedig váltókat javítanak.

Nyúlon az Ipari elkerülő útnál és a Vasútsor utcánál lévő átjárókat átépítik, Kismegyernél, a 82-es út átjárójában pedig karbantartást végeznek. Több helyen gyérítik a vonatközlekedésre veszélyes növényzetet. Eközben folytatják az Eplény és Veszprém közötti rátóti völgyhidak és a csatlakozó pályarészek átépítését, felújítását is

Kiemelték, hogy a közút vonalvezetése miatt többféle útvonalon biztosítják az eljutást pótlóbuszokkal az egyes településekre.

Győr és Veszprém között gyorsjáratú pótlóbuszokat indítanak, ezek azonban nem érintik Győr-Gyárváros, Tarjánpuszta, Győrasszonyfa és Veszprémvarsány állomást. Ezekre a Győr-Bakonyszentlászló viszonylatban közlekedő pótlóbuszokkal lehet eljutni.

Vinye megállóhelyet a gyorsjáratú pótlóbuszok szintén nem érintik, ezért ide délelőtt közvetlen autóbuszok indulnak Győrből és Veszprémből, délután pedig vissza. A közvetlen vinyei járatokon kívül Vinye és Bakonyszentlászló között külön pótlójáratok közlekednek majd, amelyekhez bakonyszentlászlói átszállással biztosítják a csatlakozást Győr és Veszprém felé.
 

 A vasúttársaság a pótlóbuszok férőhelykapacitását az utazási igényekhez igazította, figyelembe véve a várható turisztikai forgalmat is

 - írták, hozzátéve: a kirándulóknak a Bakony24 napijegyet ajánlják.

A múlt hónapban hatalmas késéssel érkeztek a vonatok Szlovákia felől is pályakarbantartási munkálatok miatt.

Arról is írtunk, hogy egy félmeztelen nő miatt állt be a győri vasútvonal júliusban. Mávinform arról tájékoztatta az utasokat, hogy hatósági intézkedések miatt késések lehetnek a győri fővonalon. Azonban kiderült, hogy egy félmeztelen nő volt a késések oka.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!