A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kiss László letartóztatása: előrehozott választást követel a Fidesz - videó

Vágólapra másolva!
Az egész újonnan megválasztott képviselő-testület mondjon le, és ne csak új polgármester-választás legyen, hanem a képviselőknek is legyen választás, mert ez egy szégyenfolt Óbuda becsületén - minderről Puskás Péter, a Fidesz III. kerületi frakcióvezetője beszélt Kiss László, gyurcsányista polgármester letartóztatása kapcsán.
Vágólapra másolva!

"Polgármester-választás lesz, amennyiben Kiss László letartóztatásban marad" - mondta a Magyar Nemzetnek a III. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Puskás Péterék azt kezdeményezik, hogy az egész újonnan megválasztott képviselő-testület mondjon le, és ne csak új polgármester-választás legyen, hanem a képviselőknek is legyen választás, mert ez egy olyan szégyenfolt Óbuda becsületén, amit meglátása szerint csak így tudnak lemosni. 

Mint arról az Origo korábban beszámolt, szerdán letartóztatták Kiss Lászlót, Gyurcsány Ferenc óbudai polgármesterét. A III. kerületben hónapok óta nyomoznak egy súlyos korrupciós bűncselekmény gyanújában. A mostani ügy háttere, hogy a megalapozott gyanú szerint egy férfi a saját cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

Czeglédy Gergő alpolgármester tevékenysége már az önkormányzati választás kampánya során gyanút keltett: 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapírvagyonát, és 5 új ingatlant is beszerzett. Czeglédyt később letartóztatták.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!