A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Magyar Péter újabb botrányt okozott, miközben egyre közelebb kerül Gyurcsányhoz - az Origo heti politikai összefoglalója

Vágólapra másolva!
Letartóztatták Gyurcsány Ferenc óbudai polgármesterét, Kiss Lászlót. Magyar Péter ismét több botrányt is okozott a héten. itt van az Origo heti belpolitikai összefoglalója.
Vágólapra másolva!

A mögöttünk hagyott hét sem telt el Magyar Péter botrány nélkül. A baloldali politikus mintegy feledtetni próbálva diszkóbotrányát a Péterfy Sándor Utcai Kórházba ment, bizonyítani, hogy milyen rossz az egészségügy helyzete. Később azt állította, hogy a kórházban délben, árnyékban 38,4 fok volt. A kórház azonban válaszolt a baloldali politikus állítására. Kiderült: nem mondott igazat, mert nem kórtermekben mért 38 fokot, hanem egy üvegfalú, fémvázas, hozzáépített lépcsőházban. Mindezek mellett a baloldali politikusról az is kiderült, hogy az Ötkertben – ahol kiskorú lányoknak tett perverz szexuális ajánlatokat részegen – is a luxust kereste, elképesztő összegeket költhetett drága pezsgőre, italokra, de azóta már az ukrán alvilág kedvenc szórakozóhelyén és a Sziget fesztivál VIP-jében is elképesztő összegeket fizethetett ki a luxusérzésért. A szórakozóhelyre egyébként főként fiatal lányok járnak, erről az Origo maga is meggyőződött; az erről készült videót itt lehet megnézni. 

magyarpéter, szex, botrány
Magyar Péter imádja a luxust és a bulikat, ez a legfontoabb neki 
Fotó: Ripost

Nemrég kiderült az is, hogy Magyar Péter a Sziget fesztivál VIP-részében bulizott. A baloldali politikus megadta a módját: jégbe hűtött pezsgővel és külön asztalnál hallgatta a Sziget aznapi fellépőit. A Sziget exkluzív, a Porsche által „prezentált” VIP-szektorában töltötte tehát Magyar Péter a meleg augusztusi éjszakát. Ami pedig a Sziget fesztivál hivatalos oldala szerint külön figyelmet érdemel, hogy ez a VIP-szolgáltatás többek között az alábbiakat tartalmazta:

  • korlátlan étel- és italfogyasztás
  • külön dedikált pult a szuper VIP területén
  • pincér és asztalszerviz
  • exkluzív környezet
  • külön VIP gyors sáv a beléptetésnél

Ezeken felül a legfontosabb, hogy a VIP-be egy napon maximum száz főt engedtek be a szervezők, tehát Magyar Péter ismét élt a lehetőséggel, és a luxuskörülményeket választotta. Mivel a barátait is bevitte, nekik is szerzett jegyeket, akár több százezer forintot költhettek el egy este alatt.

A magyarok 83 százaléka hallott Magyar Péter diszkóbotrányáról

Magyar Péter diszkóbotrányától volt hangos az utóbbi időben a hazai közélet, és úgy tűnik, a választópolgároknak sem kerülte el a figyelmét a kínos baki. A Magyar Társadalomkutató Kft. legfrissebb elemzésében megvizsgálták, az EP-választások után két hónappal milyen témákhoz tudják kötni Magyar Pétert az emberek, és hogyan ítélik meg politikai tevékenységét. 

Az EP-választás után diszkóbotránya lett Magyar Péter legismertebb akciója, a felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók több mint négyötöde (83 százalék) hallott arról a hírről, hogy Magyar Péter dulakodásba keveredett nyáron „egy éjszakai fővárosi szórakozóhelyen”.

A diszkóbotrányon túl fontos fejlemény volt még, hogy Magyar Péter a választási kampányban tett többszörös ígérete ellenére felvette európai parlamenti mandátumát. Döntését azonban minden második magyar (50 százalék) ellenzi, és mindössze harmaduk ért egyet (33 százalék) vele, így ez jelentős hitelességi deficitet jelent számára.

Gyurcsány ölelése

Időközben pedig egyre közelebb kerül Magyar Péter a baloldal vezéréhez, Gyurcsány Ferenchez, mivel tárgyalásokba kezdett a Fővárosi Közgyűlés vezetőivel. Az egyeztetést mostanáig mindössze a kormánypártok frakcióvezetője, Szentkirályi Alexandra utasította el. Ugyanakkor a baloldalon sokkal szívesebben látták az egyébként is baloldali Magyar Pétert, aki augusztus elsején egyeztetést kezdett Karácsony Gergellyel az együttműködésről. A főpolgármester-választást megnyerő politikus korábban többször nyilatkozott arról, hogy októbertől egy DK–MSZP–Párbeszéd–Magyar Péter pártja –Kutyapárt együttműködést lát maga előtt.

Ez a felállás azt jelentené, hogy Magyar Péter pártja gyakorlati politikáját tekintve is betagozódna a baloldali összefogás pártjai közé.

Később pedig Kovács Gergellyel, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökével is egyeztetett Budapest jövőbeni működéséről. 

Vagyis a mostanáig nyilvánosságra hozott információk alapján Magyar Péter és Karácsony Gergely egy Fidesz-ellenes, baloldali nagykoalíció létrehozásán fáradozik, ezzel felkészülve a 2026-os választásokra.

Azon a voksoláson a DK–MSZP–Párbeszéd alku szerint a három párt közösen, egy miniszterelnök-jelölttel indul, tehát Karácsony ebben a felállásban egyértelműen Gyurcsány kitartottja.

Letartóztatásban Gyurcsány polgármestere

A hét másik legfőbb híre volt, hogy pénteken letartóztatták Kiss Lászlót, Gyurcsány Ferenc óbudai polgármesterét. Mint arról az Origo is beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség az óbudai korrupciós bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásában újabb öt személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül hárman őrizetben vannak. A nyomozó főügyészség szerdán összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre az ügyben, amelynek keretében számos helyszínen – köztük a Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat épületében, valamint több önkormányzati cégnél – végzett kutatást és lefoglalást. 

Kiss László a 2019. októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni.

A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében az önkormányzat fiktív, túlárazott szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A valóságban a színlelt vállalkozási szerződésekben írt szolgáltatást, termékbeszerzést nem a szerződő cégek, hanem más gazdasági társaságok teljesítették a szerződésben vállalt árnál alacsonyabb összegért. Esetenként a vállalt munkát az önkormányzat alkalmazottai végezték el - közölte az ügyészség. 

A polgármestert vezető beosztású személy által az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettével, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a főügyészség. 

kisslászló
Őrizetbe vették Kiss Lászlót, Gyurcsány óbudai polgármesterét
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az ügy további két újabb gyanúsítottja egy III. kerületi önkormányzati képviselő, valamint az egyik érintett gazdasági társaság ügyvezetője. A büntetőeljárásban korábban gyanúsítottként kihallgatott Cezglédy Gergő alpolgármester letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2024. október 24-ig hosszabbította meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!