Vágólapra másolva!
Mintegy félév halmozódás után az év 34. hetében 4,75 milliárd forintra hízott az Ötöslottó főnyereménye. Az öt szám helyes megtippeléséért minden idők 5. legnagyobb nyereményét kínálja a nemzeti lottótársaság.
Vágólapra másolva!

Utoljára március elején volt telitalálat az Ötöslottón, a szerencsés játékos akkor közel 227 millió forintot vihetett haza. Azóta azonban senki nem vitte el a jackpotot, mégis milliókkal vigasztalódhattok azok, akik 5 helyett 4 helyes számot tippeltek meg szelvényükön: az elmúlt félévben összesen 602 játékos örülhetett négytalálatosának, ők fejenként átlagosan 2-2 millióval, összesen több mint 1,16 milliárd forinttal lettek gazdagabbak. 

Ha valaki most megnyeri minden idők ötödik legnagyobb jackpotját, akkor az azt jelenti számára, mintha egy éven keresztül a fizetése mellé még naponta kapna 13 millió forintot - írta a Szerencsejáték Zrt. a legújabb közleményében.

ötöslottó
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

A számstatisztikát böngészve kiemelkedő számokat is találhatunk, például

a jelenlegi halmozódási ciklusban a leggyakrabban kihúzott számok között van a 38-as, az 51-es, az 54-es és a 77-es, ezeket már négyszer kihúzták az elmúlt 24 sorsoláson. 

Az Ötöslottó történetében, az 1957-es indulás óta több mint 3500 sorsolás volt. A jackpot összege 1999-ben lépte át az egymilliárdos határt. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni. 6 milliárd forint feletti összeg először 2020-ban volt (6,431 milliárd forint), 39 hét halmozódás után, majd 2024. 8. játékhetében (6,523 milliárd forint). 

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt a részvételi szabályzat szerint a többi nyertes között kerül osztják el, de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.

Azt írják, hogy ma már a világ bármely pontjáról, bármilyen időpontban, otthonunk kényelméből is feladhatjuk kedvenc számainkat.

Az Okoslottó mobilalkalmazással lehetőség van a korábban megjátszott számok eltárolására, a mobiltelefon megrázásával pedig véletlenszerűen generált számokat kaphatnak és játszhatnak meg a játékosok. 

Az alkalmazás további előnye, hogy nyerőtalálat esetén üzenetet küld a felhasználónak. Az 599.999 forintig a mobilalkalmazásból vásárolt szelvények esetén a lottónyeremények a bankszámlaszám (SMS-ben történő) megadását követően automatikusan átutalásra kerülnek, az ennél nagyobb összegű nyeremények esetén pedig az alkalmazás tájékoztatást küld a teendőkről - derült ki a közleményből.

További részleteket a Szerencsejáték Zrt. oldalán talál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!