A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
12:16ÚszásSzabad 4 x 200m
HUNMagyarország
14:00KézilabdaSpanyolország-Magyarország
HUNHámori Luca
16:18ÖkölvívásAnna Hamori-Marissa Williamson
HUNKovács Richárd
17:38ÖkölvívásRichard Kovacs-Sofiane Oumiha
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
NyílNyíl

Top 5-ben az Ötöslottó jackpotja

Vágólapra másolva!
Több mint 4 milliárd forintra nőtt az Ötöslottó várható főnyereménye, miután 21 hete nem született telitalálatos szelvény. Amennyiben a szombati sorsoláson valaki egyedüliként eltalálja mind az öt nyerőszámot, minden idők ötödik legnagyobb főnyereménye talál gazdára.
Vágólapra másolva!

Bár közel 150 napja halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, vétek volna azt hinni, hogy Fortuna elpártolt a szerencsevadászoktól, hisz az elmúlt 22 hétben 508 játékos vált milliomossá a négyes találatoknak köszönhetően.

 

A mintegy

 öt hónapja tartó halmozódás miatt az egy telitalálatosra jutó nyeremény összege mostanra belépett a TOP5-be, hisz szombaton már 4,215 milliárd forintért izgulhatnak a játékosok.

Ha ezt az óriási összeget ezres címletekben egymásra raknánk, a pénztorony magassága meghaladná a 460 km-t, ugyanezt a távot autóval 80 km/h sebesség mellett megközelítőleg 6 óra alatt tudnánk megtenni.

Az Ötöslottó történetében egyáltalán nem ritka a hónapokon át tartó halmozódás: minden idők leghosszabb telitalálat nélküli periódusa 39 hétig tartott – ekkor a szerencsés nyertes több mint 6,4 milliárd forintot vitt haza.

A nyeremény halmozódására egyébként 52 hét áll rendelkezésre, ezután a főnyeremény nem növekszik tovább. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyeremény a részvételi szabályzat alapján a többi nyertes között kerül felosztásra, de erre a játék 67 éves története során még egyszer sem volt példa.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésre, hogy jelentkezzen nyereményéért az úgynevezett nagynyertes vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!