A háborúpárti Pressman megint Magyarországot támadja, nem tetszett Orbán Viktor békemissziója

Országgyűlés, plenáris ülés, Országház, felszólalás, 2024.02.26., David Pressman
Fotó: Ladóczki Balázs
Vágólapra másolva!
David Pressman háborúpárti amerikai nagykövet szerint Magyarországnak ugyanazt kell gondolnia Ukrajna kapcsán, mint az Egyesült Államoknak, hiszen szövetségesek vagyunk.
Vágólapra másolva!

David Pressman háborúpárti amerikai nagykövet ismét Magyarországot támadja, most éppen Orbán Viktor békemisszióját.

A Hír TV kérdésére válaszolva úgy fogalmazott:

szerinte a miniszterelnök moszkvai útja csak egy performansz volt. Nem biztos benne, hogy bárki is követi Orbán békemisszióját.

 

pressman, pride,
David Pressman célja, hogy Magyország feladja békepárti álláspontját
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Mint arról korábban beszámoltunk,  Joe Biden embere, David Pressman hónapok óta megpróbálja elérni, hogy Magyarország változtassa meg békepárti álláspontját, és szálljon be az ukrajnai háborúba. Az amerikai nagykövet már kinevezése előtt is mindenféle konkrétumok nélkül folyamatosan támadta a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt, de Budapestre érkezése óta még magasabb fokozatba kapcsolt. 

2022-es Magyarországra érkezése óta folyamatosan háborúpárti nyilatkozatokkal próbálja elérni, hogy a magyar kormány feltétel nélkül beálljon az amerikai álláspont mögé, és fegyverszállításokkal segítse az ukránokat. Már 2022 októberében az amerikai nagykövet gyakorlatilag megfenyegette Magyarországot. Hazánk és Törökország ugyanis nem fogadta el egyből Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

Pressman, Biden embere támadja a sajtószabadságot is

Mindezek mellett Pressmannak arra is volt gondja, hogy megtámadja a szabad magyar sajtót. Egy 2022-es októberi videóban Amerika-ellenességgel vádolta hazánkat. Egy kvíznek beállított provokációban Magyarország neves politikai- és közéleti szereplőinek mondatait - szándékosan elferdítve - oroszpártinak állította be.

Minderre a HírTV az alábbi kérdéseket tette fel egy videóban:

  • Ki mondta, hogy felrobbantják az Északi Áramlatot háború esetén? Joe Biden vagy Vlagyimir Putyin?
  • Honnan kapott több milliárdos támogatást a magyar ellenzék, hogy egy szövetséges ország kormányát megbuktassák? Amerikai demokrata körökből vagy Putyin oligarcháitól?
  • Ki a legnagyobb győztese most a háborúnak? Amerika vagy Európa?
  • Ki adja négyszer annyiért a gázt Európának, mint a hazai piacokon? Amerika vagy Oroszország?

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!