Szent István Nap: több százezren csodálták az idén is az ünnepi tűzijátékot

Augusztus 20-i Tűzijáték
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Az idén is nyüzsgő fesztivállá alakult a főváros Magyarország születésnapján. A Szent István-napi ünnepségsorozat programjait ezúttal is fokozott figyelem övezte, a mintegy húsz rendezvényhelyszínen több százezren fordultak meg négy nap alatt. Az időjárás sem tántorította el a vendégeket – Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát kiemelt érdeklődés övezte.
Vágólapra másolva!

Több mint száz, zenei, kulturális és gasztronómiai program közül válogathatott az idén is a Szent István Nap közönsége. Magyarország legnagyobb ingyenes fesztiválján fiatalok és idősek, baráti társaságok és családok egyaránt megtalálhatták a számukra legkedvesebb elfoglaltságot Budapest legszínesebb rendezvényhelyszínein: a festői belvárosban, a Várban vagy épp a főváros lélegző zöldterületein. 

Csodálatos tűzijátékkal ünnepeltük az államalapítást
Fotó: Origo

A múltidéző és a manapság legnépszerűbb hazai zenei előadók mellett bárzenészek, komolyzenei formációk, a kortárs irodalom ismert alakjai, történelmi és hagyományőrző társulatok, színészek, a divat- és dizájnszakma elismert szereplői, a magyar gasztronómia színe-java, interaktív kiállítások, bemutatók, valamint a látványos légi parádé gondoskodott arról, hogy méltó módon emlékezhessünk meg az államalapítás ünnepéről, Magyarország születésnapjáról. 

A közös ünneplésnek – immár hagyományosan – a Tűz és a fények játéka volt a koronaéke. Az ünnepségsorozat csúcspontjának számító látványosságot több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt, impozáns fényfestés, illetve az ezerháromszáz pilóta nélküli repülőeszköz által celebrált, egyedülálló drónshow tette felejthetetlenné a nézők számára. 

Noha az időjárás augusztus 20-án kevésbé volt kedvező, a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a látogatók a lehető legteljesebb élménnyel gazdagodhassanak. Európa legnagyobb tűzijátékát ezúttal is több százezren kísérték figyelemmel a főváros különböző pontjain, emellett az elmúlt évekhez hasonlóan a közmédia televíziós közvetítése ismét nézettségi rekordot döntött. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!