Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Mező Gábor

mezőgábor
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült Mező Gábor.
Vágólapra másolva!
A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehette át Mező Gábor író-kutató Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől - írja a PestiSrácok.hu. Az indoklás szerint „Magyarország közelmúltbéli történelmi eseményeinek feltárása és bemutatása érdekében végzett hiánypótló munkájáért” kapta az elismerést a történész, a Századvég vezető kutatója.
Vágólapra másolva!

Nagyjából tíz éve kezdtem el ezt a kutatói munkát a PestiSrácoknál, Hankiss Ágnes a Hamvas Intézetnél segített, korholt, támogatott, és az ő bátorságukra is szükség volt ahhoz, hogy ne hagyjam abba, és végig ugyanezen az úton maradjak

– idézte fel Mező Gábor Facebook-bejegyzésében az indulást. Mint hozzátette, hálával tartozik ugyanakkor történészbarátainak, akiktől rengeteget tanult, elsősorban Borvendég Zsuzsának és Máthé Áronnak. Nem utolsó sorban pedig annak a szakmai stábnak, amely dokumentumfilmjeik elkészítésében segédkezett.

Ezt most csendben megünneplem, aztán folytatjuk a munkát. Jól, rosszul, néhol igazságtalanul, de továbbra is azért, hogy a hazám, amelytől ezt az elismerést kaptam, olyan ország legyen, amelyről történelmünk igazi nagyságai álmodtak. Egy múltjával szembenéző, és abból tanuló, építkező ország

írja Mező Gábor.

Mező Gábor, a Századvég vezető kutatójának a Századvég Kiadó gondozásában jelent meg A kultúra megszállása című kötete, amely első volt a Bookline 31. heti sikerlistáján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!