Szijjártó Péter: A brüsszeli javaslatok veszélyesek

SzijjártóPéter.
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta, hogy Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője elszabadult hajóágyúként viselkedik az egyre több ésszerűtlen és veszélyes javaslattal. A háborúpárti brüsszelita politikusok eszkalálni akarják a háborút. - Véget kellene vetni az Ukrajnában zajló háborúnak, de ha minél több fegyver kerül a térségbe, hogyha az eszkaláció veszélye nő mélységi csapásokkal Oroszország területein, akkor azt hiszem, ez a háború még súlyosabb lesz - hangsúlyozta a külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdaság és külügyminiszter hamarosan az európai uniós külügyi tanács informális ülésén vesz részt, amelyen szavai szerint kifejezetten veszélyes javaslatok lesznek napirenden. 

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a békepárti álláspontot fogja képviselni Brüsszelben
Fotó:  Facebook/Szijjártó Péter 

A helyzet ugyanis az, hogy az Európai Unió szerencsére hamarosan távozó külügyi főképviselője elszabadult hajóágyúként viselkedik, és veszélyesebbnél veszélyesebb javaslatokat tesz (...) mind Ukrajna, mind a Közel-Kelet tekintetében"

 - vélekedett.

 A főképviselő olyan javaslatokkal állt elő, amelyek egyértelműen az eszkaláció kockázatát hozzák magukkal. Például azt javasolja, hogy izraeli kormánytagokat, minisztereket helyezzünk európai uniós szankciós listára, ami egyértelműen veszélyes javaslat, nehezebbé tenné a kommunikációt, a tárgyalást, a kapcsolattartást egy szövetségessel, Izraellel, másrészt pedig olyan jelzéseket küldene, amelyek egyértelműen a Közel-Kelet biztonságát, hosszú távú stabilitását veszélyeztetnék" 

- húzta alá. 

Borrell
Josep Borrell elszabadult hajóágyúként viselkedik
Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

Emellett - mint kiemelte - Josep Borrell azt akarja, hogy még több fegyver menjen Ukrajnába, továbbá az ott lévő nyugati eszközökkel Oroszország mélységi területeire is csapást mérhessen az ukrán haderő, az EU kiképző misszióját pedig még jobban kiterjesszék. 

Mi ezeket a javaslatokat kifejezetten ellenezzük, ezek a javaslatok veszélyesek, ezek a javaslatok az ukrajnai háború eszkalációjának veszélyét hozzák magukkal"

 - szögezte le. 

Véget kellene vetni az Ukrajnában zajló háborúnak, de ha minél több fegyver kerül a térségbe, hogyha az eszkaláció veszélye nő mélységi csapásokkal Oroszország területein, akkor azt hiszem, ez a háború még súlyosabb lesz. Mi ezt nem akarjuk, úgyhogy most is ezt a békepárti álláspontot fogjuk képviselni Brüsszelben" 

- összegzett. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!